Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.02.2018 09:42

Mesto získalo NFP na zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ


Budova mestskej radnice, v súčasnosti budova MsÚ


Mesto Myjava získalo nenávratný finančný prostriedok (NFP) na zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu (MsÚ), informoval hovorca mesta Marek Hrin.


      Ministerstvo životného prostredia SR poskytlo v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia NFP vo výške 711.136,48 eura, spoluúčasť mesta na financovaní predstavuje 37.428,24 eura.       

Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu realizáciou optimálnej kombinácie opatrení vyplývajúcich z energetického auditu. Rekonštrukcia je zameraná na zlepšenie tepelnej ochrany objektu budovy MsÚ a na jej celkovú energetickú úsporu. "Zlepšia sa tepelno-technické vlastnosti obalových konštrukcií, zateplí sa obvodový plášť, stropy pivničných priestorov a podlahy podkrovia," uviedol Hrin.       

Budova prejde kompletnou výmenou okien a dverí v obvodových konštrukciách, elektroinštalácie, zdrojov osvetlenia, rekonštruovať sa bude vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody, vzduchotechnika. "Realizáciou projektu sa dosiahne aj bezbariérovosť objektu, a to vďaka novému výťahu," doplnil hovorca.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2020
Svidník chce do konca roka stihnúť rekonštrukciu viacerých úsekov ulíc
Z hľadiska plánovania a realizácie investičných aktivít je rok 2020, ktorý poznačila pandémia nového koronavírusu, veľmi náročný. Napriek tomu sa mestu podarilo zrealizovať viaceré projekty.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
09.08.2022
CVČ by malo po rekonštrukcii usporiť polovicu nákladov za energie
Cieľom rekonštrukcie, ktorú v uplynulých týždňoch podstúpila budova Centra voľného času (CVČ) Dúha v Humennom, bola energetická úspora objektu.
viac
04.01.2024
Obnova budovy mestského úradu prinesie úspory v desiatkach tisíc eur
Mestský úrad v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách prešiel obnovou. Vďaka projektu, ktorý radnica financovala z európskych fondov, by malo dôjsť k ročnej úspore nákladov o viac ako 80 percent.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %