Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.02.2018 09:42

Mesto získalo NFP na zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ


Budova mestskej radnice, v súčasnosti budova MsÚ


Mesto Myjava získalo nenávratný finančný prostriedok (NFP) na zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu (MsÚ), informoval hovorca mesta Marek Hrin.


      Ministerstvo životného prostredia SR poskytlo v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia NFP vo výške 711.136,48 eura, spoluúčasť mesta na financovaní predstavuje 37.428,24 eura.       

Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu realizáciou optimálnej kombinácie opatrení vyplývajúcich z energetického auditu. Rekonštrukcia je zameraná na zlepšenie tepelnej ochrany objektu budovy MsÚ a na jej celkovú energetickú úsporu. "Zlepšia sa tepelno-technické vlastnosti obalových konštrukcií, zateplí sa obvodový plášť, stropy pivničných priestorov a podlahy podkrovia," uviedol Hrin.       

Budova prejde kompletnou výmenou okien a dverí v obvodových konštrukciách, elektroinštalácie, zdrojov osvetlenia, rekonštruovať sa bude vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody, vzduchotechnika. "Realizáciou projektu sa dosiahne aj bezbariérovosť objektu, a to vďaka novému výťahu," doplnil hovorca.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2017
Sabinovská radnica v novom šate
V týchto dňoch boli úspešne ukončené práce na obnove fasády národnej kultúrnej pamiatky – historickej budovy Mestského úradu v Sabinove na Námestí slobody č. 57.
viac
23.07.2019
Mesto postupne rekonštruuje historickú budovu mestského úradu
Budovu Mestského úradu vo Fiľakove čaká ďalšia rekonštrukcia. Bude súčasťou postupnej systematickej obnovy budovy, ktorá prebieha od roku 2016. O niekoľko týždňov sa vďaka dotácii obnovia ďalšie sociálne zariadenia.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
16.03.2024
V Červenom Kameni chcú za 415-tis. eur znížiť energetickú náročnosť budovy ZŠ
Obec Červený Kameň v Ilavskom okrese chce za viac ako 415-tis. eur zrekonštruovať budovu základnej školy (ZŠ). Dôvodom je zníženie energetickej náročnosti budovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %