Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.09.2016 12:05

Mesto zakázalo používanie zábavnej pyrotechniky, okrem Silvestra


Ilustračná snímka: (int.).


Používanie zábavnej pyrotechniky v Trebišove bude okrem silvestrovských osláv zakázané. Výnimkou budú podujatia organizované mestom alebo iné príležitosti na základe vopred udeleného súhlasu mesta.


Vyplýva to zo Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o používaní pyrotechnických výrobkov, ktoré v pondelok (19. 9.) schválilo mestské zastupiteľstvo.      

Pyrotechniku budú môcť obyvatelia použiť len od 18:00 hod. 31. decembra do 02:00 hod. 1. januára nasledujúceho roka.      

Zmenou príslušného VZN mesto reagovalo na novelizáciu zákona o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii. Podľa nej obec môže z dôvodu ochrany verejného poriadku obmedziť alebo zakázať používanie pyrotechnických výrobkov určitých kategórií.      

"Mesto Trebišov z dôvodu zachovávania verejného poriadku a zabezpečenia čo možno najvyššej miery ochrany majetku a ochrany zdravia a života osôb uplatňuje prijatím tohto VZN svoju právomoc," uviedol primátor mesta Marek Čižmár. Za porušenie nariadenia je možné uložiť pokutu do výšky 500 eur.      

Zákaz sa vzťahuje na zábavnú pyrotechniku, ako sú petardy, rakety, rímske sviece, fontány, či kompaktné ohňostroje, ďalej na scénickú pyrotechniku ako konfety, a tiež na iné pyrotechnické výrobky, ako sú dymovnice (kategórie F2, F3, T1 a P1).      

VZN nadobúda účinnosť 15. dňom od zverejnenia na úradnej tabuli mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Novoročný ohňostroj v Žiline opäť poteší najmä tých najmenších
Mesto Žilina pokračuje v tradícii a aj tento rok pripravuje Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený v pondelok 1. januára 2018 o 18. hod. zo strechy Mestského divadla Žilina. Takto si môžu ohňostroj užiť najmä malé deti. Vianočné trhy, stánky s občerstvením, budú otvorené až do utorka 2. januára.
viac
02.11.2018
Jubilanti z Trebišova oslávili svoje významné výročia s primátorom mesta
V októbri oslávili najstarší Trebišovčania významné životné jubileá spolu s primátorom mesta Trebišov PhDr. Markom Čižmárom v reštaurácii hotela Zemplín. Jeho pozvanie stráviť sviatočné chvíle prijali jubilanti, ktorí v aktuálnom roku dovŕšili 80, 85, 90 alebo 95 rokov svojho života.
viac
18.03.2020
Rokovanie zastupiteľstiev v aktuálnom období
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s organizovaním rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto období dáva do pozornosti nasledovné.
viac
07.04.2020
Zoznam vládnych opatrení prijatých na obdobie Veľkej noci
Voľný pohyb osôb bude obmedzený od 8. do 13. apríla 2020, teda počas veľkonočných sviatkov. V rámci návrhu na rozšírenie opatrení núdzového stavu podľa zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu o tom vláda rozhodla na pondelkovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %