Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.12.2018 06:35

Mesto vyzýva verejnosť, aby predložila návrhy na udelenie mestských ocenení


Ilustračná snímka, archív


Samospráva mesta Dunajská Streda sa obracia na verejnosť s výzvou na predloženie návrhov na udelenie mestských ocenení 2019. Návrhy možno podať písomne do 31. januára 2019 na adresu mestského úradu.


Ako uviedlo mesto na svojej webovej stránke, ceny budú slávnostne odovzdané v apríli 2019 pri príležitosti dňa sv. Juraja. Mestské zastupiteľstvo udelí verejné ocenenia v oblastiach „Čestné občianstvo mesta Dunajská Streda“, „Cena mesta Dunajská Streda Pro Urbe“, „Cena mesta Dunajská Streda Pro Urbe Juvenis“ „Cena primátora mesta Dunajská Streda“ a „Pamätný list primátora mesta Dunajská Streda“.       

Čestné občianstvo mesta Dunajská Streda možno udeliť významným osobnostiam žijúcim mimo mesta, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľadenie mesta, ochranu jeho záujmov a podobne. Cena mesta „Pro Urbe“ sa udeľuje jednotlivcom alebo kolektívom za zásluhy o rozvoj mesta, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky v oblasti kultúry, športu, výchovy, vzdelávania a vedy či spoločenského života. Cena mesta „Pro Urbe Juvenis“ sa udeľuje vždy jednej osobe do 26 rokov veku za zásluhy o rozvoj mesta, za vynikajúce študijné výsledky a ďalšie významné aktivity. Písomný návrh na udelenie týchto ocenení podávajú primátor, poslanci mestského zastupiteľstva a právnické či fyzické osoby prostredníctvom poslancov mestského zastupiteľstva.       

Cena primátora mesta je ocenením jednotlivcov alebo kolektívov za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, výchovnej činnosti, za účasť pri záchrane ľudského života a podobne. Pamätný list primátora sa udeľuje tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj, reprezentáciu a propagáciu regiónu, mesta, pri významnom pracovnom či životnom jubileu. Písomný návrh na udelenie týchto ocenení podávajú poslanci mestského zastupiteľstva, právnické osoby a fyzické osoby.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2018
V Dunajskej Strede sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení mestskej rady a komisií, sa vo štvrtok konala v Dunajskej Strede.
viac
26.06.2020
Humenné výzve Envirofondu o vrátenie dotácie 160 000 eur nevyhovie
Mesto Humenné nevráti Envirofondu dotáciu 160 000 eur za projekt odkanalizovania Brestovskej ulice spred piatich rokov. V stredu (24. 6.) o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo. Uznesenie predloží primátor Miloš Meričko Envirofondu, ktorý už avizoval, že vec bude riešiť súdnou cestou.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
19.11.2020
Čo si myslíte o rozvoji najmenej rozvinutých regiónov?
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie vyzýva verejnosť k vyplneniu dotazníka na zefektívnenie rozvoja najmenej rozvinutých regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %