Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.03.2019 10:55

Mesto umiestňuje informačné tabule na miestach, kde bude rúbať zeleň


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Mesto Bratislava musí realizovať výrub na viacerých miestach. Týka sa aj 34 drevín v havarijnom stave na Vajnorskej ulici. Pri týchto stromoch hrozí totiž bezprostredné riziko zlomu niektorých ich častí alebo vývrat.


Samospráva zároveň informuje o tom, že umiestňuje informačné tabule pre verejnosť na miestach, kde sa bude zeleň rúbať.       

V marci sa podľa primátora Bratislavy Matúša Valla vo zvýšenej miere realizujú výruby drevín. "Je to pre každého, aj pre nás na magistráte, veľmi citlivá vec. Preto sme sa rozhodli o každom takomto výrube verejnosť podrobne informovať. Zriadili sme samostatnú podstránku, kde zverejňujeme všetky informácie týkajúce sa úkonov spojených so správou zelene, a tiež umiestňujeme informačné tabule na miestach, kde plánujeme daný výrub vykonať," napísal na sociálnej sieti primátor.       

Verejnosť podľa neho musí vedieť, prečo sa výrub robí, a musí mať aj informáciu o náhradnej výsadbe. Mesto deklaruje, že realizuje sériu opatrení na odborné ošetrenie a obnovu drevín v meste. Okrem Vajnorskej môže informačné tabule verejnosť nájsť aj v Devínskej Novej Vsi či na Námestí slobody. Na plochách po vyrúbaných drevinách plánuje samospráva vysadiť počas jesene iné vzrastlé plnohodnotné dreviny.       

Odborný posudok a bližšie informácie k výrubu nájdu obyvatelia na webovej stránke hlavného mesta, konkrétne na https://www.bratislava.sk/sk/mestska-zelen. Kontaktovať môžu aj priamo splnomocnenca primátora pre zeleň a životné prostredie Andreja Kovarika mailom na andrej.kovarik@bratislava.sk alebo telefonicky na 0910 942 266.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2015
Mesto vyčlenilo takmer 180-tisíc eur pre zelenšiu Bratislavu
V porovnaní s minulým rokom ide o výraznejšiu výsadbu novej zelene. V Bratislave sa tak už na jeseň budú vysádzať stromy, kry a trvalky.
viac
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
04.11.2020
Mesto vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc
Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %