Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.04.2019 04:45

Mesto Trenčín chce do konca budúceho roka pripraviť Plán udržateľnej mobility


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ


Mesto Trenčín chce mať do konca budúceho roka pripravený strategický dokument – Plán udržateľnej mobility. Pripraviť ho má v spolupráci s Centrom dopravného výskumu v Brne, jeho prípravu bude konzultovať s odborníkmi i obyvateľmi mesta.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, dokument navrhne podobu dopravy v meste i jeho okolí na niekoľko desaťročí. Mal by zorganizovať dopravu tak, aby zodpovedala potrebám obyvateľov, bola bezpečnejšia, neobťažovala hlukom a emisiami, nezaťažovala životné prostredie.       

Opatrenia v doprave by mali zvýšiť kvalitu mestského prostredia v prospech všetkých obyvateľov, ekonomického i spoločenského rozvoja  mesta.      

 Ako informoval Michal Bajgart z Centra dopravného výskumu v Brne, príprava dokumentu bude mať tri fázy, každá z nich bude prerokovaná s odbornou i laickou verejnosťou a až potom navrhnutá mestskému zastupiteľstvu na schválenie.       

„Zapojenie širokej verejnosti do jednotlivých fáz spracovania Plánu udržateľnej mobility je neoddeliteľnou súčasťou celého procesu,“ uviedol Bajgart s tým, že prieskumy a merania sa začnú robiť na území mesta i susedných obcí už v najbližších mesiacoch.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Analýza mobility odhalila silné i slabé stránky mesta
Mesto Trnava pripravuje strategický Plán udržateľnej mobility (PUM) a v súčasnosti je možnosť pripomienkovať do 15. augusta jeho analytickú časť.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
17.10.2023
Mesto Trenčín začne na budúci rok rekonštruovať župný dom za 6,8 milióna eur
Trenčianska radnica zrekonštruuje historickú budovu bývalého župného domu na Mierovom námestí. V budove sídli Trenčianske múzeum, ktoré sa musí do konca januára budúceho roka z budovy dočasne vysťahovať. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
24.10.2023
Mesto Malacky uzavrelo zmluvu na projektovú prípravu novej ZŠ
Za projektovú dokumentáciu k výstavbe novej základnej školy v Malackách zaplatí samospráva 298.000 eur s DPH. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %