Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.03.2019 03:10

Mesto Senica rekonštruuje učebne za takmer 190-tis. eur


Ilustračná snímka TASR


Mesto Senica začalo s modernizáciou odborných učební na Základnej škole s materskou školou na Ulici J. Mudrocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v celkovej výške 179.618 eur. Celkové náklady na projekt sú 189.072 eur. Mesto sa podieľa na modernizácii piatimi percentami z celkových nákladov.       

Práce na projekte sa rozbehli po ukončení verejného obstarávania a jeho kontrole riadiacim orgánom. "Projekt je tvorený piatimi hlavnými aktivitami zameranými na modernizáciu odborných učební biológie, cudzích jazykov, informačno-komunikačných technológií, polytechniky, a na stavebno-technické úpravy učební. Predpokladané ukončenie rekonštrukcie je do konca školského roka 2018/2019," uviedla Barošková.       

Učebne budú vybavené novým nábytkom a modernými učebnými pomôckami v zmysle odporúčaného vybavenia typizovaných učební. V rámci projektu budú realizované drobné stavebné úpravy ako výmena podláh, maľovanie stien či elektroinštalačné práce.       

Moderné didaktické pomôcky umožnia učiteľom praktickým a pútavým spôsobom prednášať učebné témy. "Zároveň sa žiakom otvára priestor na ľahšie, spontánnejšie a praktickejšie zvyšovanie odborných znalostí, kompetencií a zručností. Projekt napomôže zmazať rozdiely vo vybavenosti škôl," doplnila hovorkyňa mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2018
V Senici pribudne ďalších 11 zrekonštruovaných autobusových zastávok
Mesto Senica bude aj v roku 2018 pokračovať v modernizácii zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). V minulom roku modernizovalo 12 a v tomto roku bude vynovených ďalších 11 zastávok.
viac
28.10.2019
Materskú školu na Lúčkach zrekonštruovali za viac ako 1,1 milióna eur
Mesto Holíč odovzdalo v októbri do užívania zrekonštruované priestory Materskej školy Lúčky. Informoval o tom oficiálny webový portál mesta.
viac
29.09.2022
Obec plánuje zrekonštruovať malotriednu školu, chce si ju uchovať
V Kováčovej pri Zvolene chcú zrekonštruovať objekty malotriednej základnej školy a materskej školy. Na realizáciu svojho projektu, v ktorom sa počíta so znížením energetickej náročnosti budov, požiadali ešte v máji 2022 o nenávratný finančný príspevok (NFP) Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru.
viac
22.01.2024
Mesto pripravuje v tomto roku investície za vyše 8 miliónov eur
Mesto Senica v minulom roku pokračovalo v rozbehnutých i nových investíciách a súbežne pripravovalo podmienky pre ďalšie investície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %