Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.03.2018 06:41

Mesto Senec pripravuje v marci a apríli jarné upratovanie


Ilustračná snímka


Mesto Senec aj tento rok organizuje jarné upratovanie. Uskutoční sa v sobotu 17. marca, resp. na Slnečných jazerách 6. až 8. apríla. Samospráva o tom informuje na portáli senec.sk.


 „Odpady s obsahom škodlivých látok budú môcť Senčania uložiť do kontajnera v areáli Mestskej polície na adrese Kalinčiakova 19 od 5. do 23. marca. Zber bioodpadov zo zberných hnedých nádob začína 20. marca s týždenným intervalom vývozu vždy v utorok," uvádza web.       

Jarný zvoz orezov stromov bude podľa neho prebiehať od 5. do 6. a od 19. do 20. marca. Konáre a haluzovina musia byť narezané na dĺžku do 1,5 m a zviazané, aby bola s nimi ľahšia manipulácia. Zber bude prebiehať traktorom spred rodinných domov.       

Mesto v tejto súvislosti pre lepšiu orientáciu občanov v pojmoch pridáva výber z platného všeobecne záväzného nariadenia, ktoré špecifikuje rôzne druhy odpadov. "Objemným odpadom sa rozumejú komunálne odpady, ktoré kvôli ich rozmerom nie je možné uložiť do bežných zberných nádob na zmesový komunálny odpad," informuje samospráva, ktorá súčasne vymenúva odpady z domácností s obsahom škodlivých látok a popisuje spôsob, akým ich odovzdať.       

Všetky informácie o pripravovanom jarnom upratovaní nájde verejnosť na webe senec.sk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
02.04.2019
sme ZA čistejšie mesto
Po ústupe zimy a s príchodom jari začína obyvateľov nášho mesta trápiť neporiadok. Sídliská sú plné odpadkov, na chodníkoch nachádzame ohorky z cigariet, pri prechádzkach v parkoch či oddychových zónach nám zase skríži cestu množstvo obalov z potravín a nápojov.
viac
14.04.2021
Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov
Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.
viac
28.05.2022
Dnes odštartoval piaty ročník podujatia Poupratujme Vranov
S cieľom zapojiť obyvateľov mesta do jarného upratovania verejných priestranstiev a oddychových zón vyhlásilo mesto Vranov nad Topľou piaty ročník podujatia Poupratujme Vranov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %