Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.12.2018 04:14

Mesto Šaľa žiada obyvateľov o pomoc pri zimnej údržbe, rozdá im posypovú soľ


Ilustračná snímka, zdroj: topubytovanie


Šalianska radnica bude počas víkendu rozdávať obyvateľom rodinných domov posypovú soľ. Magistrát chce takýmto spôsobom riešiť problémy so zimnou údržbou komunikácií, o ktorú sa podľa novely zákona musia starať mestá a obce.


Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu sa spoločnosť, ktorá v Šali zabezpečuje zimnú údržbu, musí pripraviť na rapídny nárast udržiavaných komunikácií. "Problém môže nastať aj pre prístupnosť niektorých chodníkov, kde sa posypová technika jednoducho nedostane, na týchto miestach bude potrebná ľudská sila. V nevyhnutných prípadoch preto žiadame o súčinnosť obyvateľov a majiteľov rodinných domov pri zimnej údržbe," uviedla Kollerová.       

Mesto chce nové povinnosti pri zimnej údržbe riešiť aj tak, že ľuďom rozdá posypovú soľ. "Žiadame preto majiteľov rodinných domov, aby si v sobotu 15. decembra ráno vyložili pred svoj dom nádobu, do ktorej im bude možné nasypať desať litrov posypovej soli. Zamestnanci spoločnosti, ktorá zabezpečuje zimnú údržbu v meste, budú počas celej soboty rozvážať soľ do rodinných domov v Šali aj v mestskej časti Veča," povedala Kollerová.       

Ako pripomenula, v prípade záujmu o posypovú soľ zo strany obyvateľov činžiakov môžu ich zástupcovia kontaktovať odbor dopravy na mestskom úrade. "Združenie miest a obcí Slovenska upozorňuje na to, že novela zákona, ktorá sa týka zimnej údržby, nemôže byť v praxi vykonateľná. V niektorých obciach a mestách už rozmiestnili na mnohých uliciach tabule s nápisom, že chodník sa počas zimnej údržby neudržiava, mesto Šaľa takouto cestou rozhodne neplánuje ísť," dodala Kollerová.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2018
Primátor hľadá riešenie zimnej údržby spoločne so starostami mestských častí
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa v Primaciálnom paláci 18. decembra stretol so starostkami a starostami mestských častí. Cieľom bolo nájdenie spoločného riešenia zabezpečenia zimnej údržby, najmä v súvislosti s prijatou tzv. chodníkovú novelou, ktorú prijal parlament v máji tohto roka.
viac
20.12.2018
Vyhlásenie ZMOS k aktuálnej situácii pri celoplošnej zimnej údržbe
Združenie miest a obcí Slovenska reaguje na dezinformácie, ktoré odzneli v médiách zo strany hovorkyne Ministerstva dopravy a výstavby SR vo vzťahu k povinnosti miest a obcí zabezpečovať celoplošnú zimnú údržbu.
viac
09.01.2019
V meste skúšobne rozmiestnili nádoby s technickou soľou
Vranovská samospráva v uplynulých dňoch na území mesta skúšobne rozmiestnila šesť uzatvárateľných 200-litrových nádob s technickou soľou, ktoré sú vybavené aj lopatkou na jej naberanie. Osadili ich v kopcovitých častiach mesta, a to na Okulke, Sídlisku 1. mája a na Viniciach.
viac
10.12.2019
Mesto rozdalo obyvateľom posypovú soľ
Šalianska radnica rozdávala aj tento rok obyvateľom mesta posypovú soľ. Počas víkendu magistrát rozvážal soľ do rodinných a bytových domov i do prevádzok v správe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %