Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.08.2017 09:43

Mesto Šaľa udelí ocenenia významným osobnostiam


Šaľa - ilustračná snímka.


Do konca septembra môže verejnosť i rôzne združenia a inštitúcie predkladať návrhy osôb, ktoré získajú niektoré z ocenení každoročne udeľovaných mestom Šaľa.


Magistrát môže významným osobnostiam udeliť čestné občianstvo, Cenu mesta Šaľa, prípadne im môže nechať zhotoviť pamätnú tabuľu, bustu, sochu či pomník.       

Ako informoval magistrát, návrhy musia obsahovať údaje o navrhovateľovi i osobe, ktorá je na ocenenie navrhnutá. Okrem základných životopisných údajov musia byť uvedené aj dosiahnuté úspechy a zhodnotená doterajšia činnosť kandidáta na cenu mesta. Odovzdávanie ocenení bude vykonané slávnostným spôsobom na zasadnutí mestského zastupiteľstva, spravidla v decembri.       

Vlani udelili čestné občianstvo Šale Jozefovi Kollárovi. Ocenenie odovzdal magistrát Viktorovi Vinczemu, Júliusovi Miškovičovi, Miroslavovi Spálovi, Milanovi Danielovi, Petrovi Krokavecovi a Romanovi Hatalovi.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2019
Cena Richtára Jakuba: Pošlite návrh na ocenenie pre významných Staromešťanov
Medzi Staromešťanmi nájdeme mnohé významné osobnosti spoločenského a kultúrneho života. Doteraz im Staré Mesto prejavovalo úctu ďakovnými listami, alebo osobným uznaním. Rozhodli sme sa po druhý raz v histórii udeliť ocenenie, ktorým by sme vzdali hold významným Staromešťanom patričným spôsobom.
viac
08.09.2021
Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie mesta
Šalianska radnica hľadá aj tento rok osobnosti, ktorým udelí niektoré z mestských ocenení. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju Šale, môže navrhnúť aj verejnosť. Nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.
viac
14.10.2021
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.
viac
11.01.2023
Do konca januára možno podať návrhy na ocenenia mesta
Galanta chce cenou mesta, cenou primátora a ďakovným listom vzdať úctu tým svojim obyvateľom a rodákom, ktorí sa v roku 2022 pričinili o jej reprezentáciu a dosiahli významné pracovné, študijné či športové výsledky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %