Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.11.2017 03:46

Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk


Ilustračná snímka - workout ihrisko v Šali.


Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.


Nové hojdačky a ďalšie prvky pribudli v utorok na Ulici 1. mája. "Okrem toho dôjde v týchto dňoch k vysadeniu stromov na ihrisku na Novomeského ulici a v rámci bežnej údržby sa opraví aj herný prvok na Ulici gen. Ľ. Svobodu vo Veči," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Ako doplnila, mesto finišuje aj s opravou betónového ihriska na Základnej škole Bernolákova, kde bude popraskaný povrch vymenený za hladký a asfaltový. "Týmto spôsobom sa zvýši funkčnosť ihriska. Tešia sa tomu predovšetkým florbalisti, ktorí plochu pravidelne využívajú. Hneď ako to dovolí počasie, premení sa nová plocha na ľadovú a bude slúžiť aj korčuliarom," dodala Kollerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
20.01.2017
Participatívny rozpočet Trnavy ide do druhého kola
Mesto Trnava nadväzuje na úspešný pilotný ročník participatívneho rozpočtu v roku 2016, keď sa podarilo zrealizovať štrnásť z pätnástich projektov navrhnutých obyvateľmi Trnavy. Kým v minulom roku bolo na tento účel vyčlenených 39 500 eur, Participatívny rozpočet 2017 počíta so sumou 50 000 eur.
viac
03.01.2018
Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur
Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %