Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.10.2016 10:40

Mesto sa zapojí do budovania siete cyklopožičovní v pohraničí


Ilustračná snímka: (int.).


V Nových Zámkoch by mali v budúcom roku pribudnúť dve cyklopožičovne. Nové cyklopožičovne by mali vzniknúť v rámci projektu Bikesharing – vybudovanie siete cyklopožičovní, do ktorého sa chce mesto Nové Zámky zapojiť v spolupráci s Európskym zoskupením územnej spolupráce Pons Danubii.


Spoluúčasť mesta na projekte odsúhlasili mestskí poslanci na svojom zasadnutí v piatok 21. októbra.      

Európske zoskupenie územnej spolupráce je žiadateľom nenávratného finančného príspevku zo strany Úradu vlády Maďarska ako Riadiaceho orgánu v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika – Maďarsko v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky ako Národným orgánom v Slovenskej republike. Hlavným cieľom projektu je posilnenie cezhraničnej mobility, zlepšenie cezhraničných dopravných služieb a v neposlednom rade posilnenie zdravia obyvateľstva a šetrenie životného prostredia.      

Projektový zámer predpokladá vybudovanie siete cyklopožičovní v ôsmich mestách nachádzajúcich sa v slovensko-maďarskom pohraničnom území. Celkovo by v nich malo vzniknúť 15 požičovní bicyklov. V Nových Zámkoch sa plánujú požičovne vybudovať pred železničnou stanicou a na Hlavnom námestí. Mestské pozemky za účelom vytvorenia cyklopožičovní s celkovou rozlohou 98 štvorcových metrov prenajme mesto združeniu Pons Danubii za ročné nájomné v celkovej výške 392 eur. Mesto nebude musieť na realizáciu projektu vynaložiť žiadne investičné náklady.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
09.03.2020
Moldava nad Bodvou začína s výstavbou nového trhoviska
V týchto dňoch sa začína v Moldave nad Bodvou pri Inkubátorovom dome realizovať projekt s názvom Trhovisko Encs - Encsi piactér.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
10.06.2021
Multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti
Nové multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti. Skolaudované bolo už v lete minulého roka, počas pandemickej situácie však zostalo zatvorené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %