Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.09.2019 08:10

Mesto rozmiestni veľkokapacitné kontajnery na zber komunálneho odpadu


Ilustračná snímka


Veľkokapacitné kontajnery na jesenný zber objemného komunálneho odpadu rozmiestni mesto Žilina v jednotlivých mestských častiach od 3. septembra do 18. októbra. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.


Novinkou jesenného zberu je, že kontajnery budú stáť na stojisku len štyri dni počas pracovného týždňa. "Jedným z dôvodov bolo zavedenie zberu objemového odpadu aj v mesiaci jún. Občania tak majú možnosť využiť služby veľkokapacitných kontajnerov dvakrát do roka. Druhým dôvodom bol fakt, že počas víkendov sa odpad hromadil na uliciach, na čo nám chodilo množstvo sťažností," vysvetlil vedúci odboru životného prostredia Mestského úradu v Žiline Andrej Vidra.       

Doplnil, že na jednom stojisku v Bánovej a jednom v Závodí bude dva dni umiestnený kontajner s väčšou kapacitou. "Do veľkokapacitných kontajnerov môžu obyvatelia vyhodiť napríklad koberce, nábytok, bytové jadrá, matrace či podlahoviny. Naopak, nepatria sem chladničky, televízory, akumulátory, elektronika, pneumatiky, farby, drobný stavebný odpad, tráva alebo lístie. Komodity, ktoré nepatria do veľkokapacitných kontajnerov, môžu občania bezplatne odovzdať do zberného dvora na Jánošíkovej ulici a do zberného dvora v Považskom Chlmci. Výnimkou sú pneumatiky, tie možno odovzdať len do pneuservisov, prípadne distribútorom pneumatík," upozornila Zigová.

Pripomenula, že žilinská radnica spustila od 15. júna bezplatnú službu celoročného zberu veľkých a ťažkých spotrebičov bielej techniky. "Občania sa môžu jednoducho nahlasovať cez internetovú stránku www.zberelektroodpadu.sk, kde si v sekcii Objednať vyberú mesto Žilina a tu nájdu vypísané najbližšie termíny zberu. V online objednávke treba poskytnúť údaje o type a množstve spotrebičov, ktoré treba odviezť, ako aj svoje kontaktné údaje," uzavrela hovorkyňa mesta Žilina.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Krčmy musia mať uzatvorené zmluvy so zberovými spoločnosťami
„Zrejme využívajú aj naše kontajnery,“ reagoval starosta Lovinobane Ing. Marián Lenhard na otázku, či krčmy, potraviny a ďalší podnikatelia v obci vynášajú odpad do kontajnerov určených len občanom. „Navyše si podľa mňa ani nie sú vedomí, že majú mať uzatvorené zmluvy so zberovými spoločnosťami.“
viac
28.02.2017
OLO začalo s distribúciou hnedých kontajnerov na bioodpad
Bratislavská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v hlavnom meste s distribúciou hnedých kontajnerov na biologicky rozložiteľný komunálny odpad zo záhrad. Distribúcia kompostérov sa začne v marci.
viac
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %