Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.05.2019 11:55

Mesto prispelo v minulom roku dôchodcom sumou viac ako 11 500 eur


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Svidník poskytlo v minulom roku seniorom 39 jednorazových finančných výpomocí vo výške 1915 eur. Formou stravných lístkov pomohlo 183 dôchodcom v celkovej výške 9621 eur. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.


Ako pokračovala, pri poskytovaní sociálnych služieb sa v prvom rade zameriavajú na sociálne najslabšie skupiny obyvateľstva, rodiny s nezaopatrenými deťmi, zdravotne postihnutých občanov a dôchodcov s nízkymi príjmami.       

"Najväčší rozsah v sociálnej oblasti zaznamenávame pri poskytovaní opatrovateľskej služby. Je to terénna sociálna práca poskytovaná priamo v domácnosti opatrovaného. Od začiatku roka v meste realizujeme projekt s názvom Poskytnutie opatrovateľskej služby v meste Svidník, ktorý potrvá do konca februára 2021. V rámci neho mesto získa na výkon opatrovateľskej služby 296.400 eur," uviedla Tchirová s tým, že v súčasnom období sa 20 opatrovateliek stará v priemere o 40 občanov.       

"Vďaka práci opatrovateliek dokážeme občanom odkázaným na iných život uľahčiť a pomôcť zabezpečiť aspoň základné sociálne štandardy. Práca opatrovateliek je veľmi náročná fyzicky, ale aj psychicky. Občanom pomáhajú pri bežných denných úkonoch, ktoré si zdravý človek ani neuvedomuje a sú často bútľavou vŕbou i hromozvodom," povedala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.       

Mesto podľa hovorkyne poskytuje sociálnu službu občanom aj formou mestského denného centra pre seniorov a zdravotne postihnutých. Rovnako podporuje činnosť seniorov v Jednote dôchodcov a tiež kresťanských seniorov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
08.02.2020
Mesto Svidník získalo financie na projekt cyklochodníka
Tri nové cyklotrasy a cyklomost v sútoku rieky Ondava plánuje vybudovať mesto Svidník. Na projektovú dokumentáciu získalo 28 800 eur z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celkový rozpočet je 30 400 eur, piatimi percentami prispeje radnica.
viac
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
01.02.2021
Svidník získal financie na strategické dokumenty týkajúce sa rozvoja mesta
Na vytvorenie strategických dokumentov, podľa ktorých sa bude mesto rozvíjať, získal Svidník takmer 330 000 eur. Ide o projekt v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa (OP EVS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %