Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.02.2019 01:30

Mesto pripravuje renováciu a modernizáciu školských kuchýň


Ilustračná snímka - TASR


Mesto Komárno pripravuje renováciu všetkých školských kuchýň v meste. V tohtoročnom mestskom rozpočte je na renováciu vyčlenených 300 000 eur, podľa odhadu vedenia mesta sa k tejto sume pridružia aj ďalšie výdavky.


Cieľom renovácie je nielen modernizácia školských kuchýň, ale aj rekonštrukcia vedení inžinierskych sietí, kanalizácie, interiérového zariadenia a kuchynských spotrebičov, z ktorých mnohé nespĺňajú potrebné normy a predpisy. Po rekonštrukcii by sa mala zvýšiť aj celková kapacita kuchýň.       

V školských jedálňach v Komárne sa stravuje takmer 3500 detí a ďalšie stovky dospelých. "Školské jedálne sú určené nielen pre žiakov, varí sa v nich aj pre deti v materských školách a dôchodcov. Po zavedení bezplatných obedov musíme zvyšovať ich kapacitu, čo si vyžiada viacero úprav," povedal primátor Béla Keszegh. 

V súčasnosti je v Komárne päť väčších školských kuchýň v základných školách a jedna menšia v materskej škole v Novej Stráži. Tá by sa mohla v budúcnosti zmeniť na výdajňu obedov. Pribudnúť by mala školská kuchyňa v Základnej škole na Rozmarínovej ulici, ktorá v súčasnosti nefunguje, no sú vytvorené podmienky na jej sprevádzkovanie.       

Školské kuchyne pôvodne patrili pod mestský úrad, čo sa však ukázalo ako neúčinné. Po renovácii by mesto chcelo docieliť, aby kuchyne opäť patrili pod školy, s priamym dohľadom na zlepšenie celkovej kvality. "Od začiatku januára rokujeme s vedúcimi školských jedální, vedením škôl a úradom verejného zdravotníctva," skonštatoval viceprimátor Ondrej Gajdáč. Podľa predbežných plánov by sa renovácia kuchýň mala uskutočniť počas letných prázdnin.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
04.06.2019
Mesto začalo s rekonštrukciami školských kuchýň a jedální
Mesto Komárno začalo v týchto dňoch s rekonštrukciami kuchýň vo svojich základných školách (ZŠ). V priebehu nasledujúcich mesiacov má prejsť obnovou všetkých šesť školských jedální a kuchýň.
viac
20.05.2020
Na zimnom štadióne má pribudnúť viac ako 2000 sedadiel
Viac než 2000 sedadiel plánuje osadiť v priestoroch zimného štadióna samospráva Rimavskej Soboty v rámci aktuálnej rekonštrukcie. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Jozef Šimko.
viac
27.09.2021
Obec Závod rokuje s BVS o možnosti zvýšiť kapacity pitnej vody
Problém s nedostatočnou kapacitou vody v Závode na Záhorí by mohol vyriešiť prevod správy obecného vodovodu do siete Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) a vybudovanie prípojky k jej potrubiam.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %