Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.04.2018 08:30

Mesto pripravilo pre občanov pred letnou sezónou niekoľko noviniek


Ilustračná snímka - rekreačná lokalita Hubková.


Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) mesta Humenné pripravila pre obyvateľov niekoľko noviniek. "Pracovníci počas uplynulých týždňov usilovne pracovali na novinkách, ktoré spríjemnia Humenčanom čas strávený v prírode.


Jednou z nich je nový altánok v Hubkovej či viac miesta na sedenie pri Laborci," informovala Michaela Dochánová z Mestského úradu v Humennom.       

V rekreačnej lokalite Hubková, ktorá je pre obyvateľov mesta miestom oddychu, ale aj športu, odstránili starý altánok a postavili úplne nový aj s miestom na sedenie. Okrem toho cestou na Hubkovú opravili aj všetky lavičky a odpadkové koše. "Rovnako tak sa z opravených lavičiek a doplnených odpadkových košov potešia obyvatelia žijúci na Sídlisku III pri nábreží Laborca. Navyše sa tu v spolupráci s Technickými službami mesta Humenné opravilo aj nefunkčné verejné osvetlenie," doplnila Dochánová.      

Mesto pred letnou sezónou pripravilo aj ďalšie novinky, opäť bola sfunkčnená Fontána lásky a začiatkom mája začne SRaŠZ opravovať detské ihriská v meste a multifunkčné ihriská na ul. SNP a Laboreckej. Tie podstúpia kompletnú výmenu sietí a futbalových bránok, na detských ihriskách sa vymenia poškodené prvky za nové. "SRaŠZ má dobrú správu aj pre nadšencov skejtbordingu. V druhej polovici mája tohto roku sa začne s jeho kompletnou rekonštrukciou," upozornila Dochánová s tým, že najviac noviniek sa chystá pre rekreačnú oblasť Laborec, kde pribudnú nové loďky a vodné bicykle, ale aj záchranársky motorový čln pre väčšiu bezpečnosť kúpajúcich sa. Zároveň sa vynoví aj vstupné mólo do vody. Okrem toho pribudne aj niekoľko ležadiel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Banskobystričania rozhodli o projektoch participatívneho rozpočtu
Občania mesta Banská Bystrica rozhodli o tom, ktoré z 12 projektových návrhov budú v roku 2016 realizované z verejných financií, ktoré na tento účel Mesto alokovalo. Ide o celkovú sumu 20 000 eur.
viac
23.12.2020
Cyklochodník má spojiť centrum mesta s oddychovou zónou Hubková
Zvýšiť podiel nemotorovej dopravy na území mesta Humenné má za cieľ projekt rekonštrukcie cyklochodníka a jeho predĺženia do prímestskej rekreačnej oblasti Hubková.
viac
18.02.2023
V letnej sezóne chystá ZOO niekoľko noviniek
Dlhoočakávaný presun medveďa do iného výbehu, príchod nového leoparda či Gazdovský dvor sú očakávanými novinkami v bratislavskej zoologickej záhrade (ZOO) počas najbližších jarných a letných mesiacov.
viac
22.05.2023
Horehronie ponúkne výlety Hviezdnou strelou, historickým expresom aj Astrovlakom
Horehronie sa v lete stáva rajom nielen turistov, ale čoraz viac aj cyklistov, ktorí môžu elektrobicyklami z 11 partnerských e-bike požičovní v regióne zdolať 865 kilometrov vyznačených cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %