Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.10.2019 09:10

Mesto predáva historickú budovu bývalej polikliniky


Snímka zdroj: komarno.sk


Komárňanská radnica predáva budovu bývalej polikliniky. Historický objekt postavený koncom 19. storočia sa nachádza v centre mesta na Námestí generála Klapku.


Mesto už oznámenie o vypísaní verejnej obchodnej súťaže zverejnilo aj na svojej webovej stránke. Záujemcovia o kúpu sa môžu prihlásiť do konca októbra.       

„Účastník súťaže je povinný pred podaním návrhu zložiť finančnú zábezpeku vo výške 50.000 eur. Pri výbere najvhodnejšieho súťažného návrhu sa bude posudzovať najmä výška kúpnej ceny, spôsob a zámer plánovaného využitia budovy,“ informoval magistrát. Ten zároveň od kupujúceho požaduje, aby sa stavebné práce na rekonštrukcii budovy začali najneskôr do 1,5 roka od nadobudnutia jej vlastníctva s kolaudáciou do dvoch rokov od začatia prác.       

Predávaná budova kedysi slúžila ako sporiteľňa, potom bola využívaná ako zdravotnícke zariadenie. Neskôr sa stala majetkom Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý ju v roku 2011 zamenil s mestom Komárno za pozemky. Komárňanská radnica v tom čase chcela, aby sa niekdajšia poliklinika stala súčasťou kúpeľného komplexu, ktorý mala tvoriť spolu s termálnym kúpaliskom. Slúžiť mala ako kúpeľný dom s riaditeľstvom, rehabilitačným centrom, prípadne ako hotel. K realizácii týchto plánov však napokon nedošlo.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Mestu sa podarilo predať chátrajúcu budovu bývalej vojenskej správy
Považskej Bystrici sa po niekoľkých rokoch podarilo na tretí pokus predať budovu bývalej vojenskej správy v centre mesta. Vo verejnej obchodnej súťaži ju predala za 281 000 eur spoločnosti, ktorá je zároveň vlastníkom Kúpeľov Nimnica.
viac
24.01.2019
Šaľa zrekonštruuje historickú budovu hasičskej zbrojnice
Šalianska radnica zrekonštruuje budovu hasičskej zbrojnice v mestskej časti Veča. V minulosti tu už bola kompletne opravená strecha, vďaka dotácii sa opraví aj zvyšná časť takmer 90-ročnej budovy.
viac
15.01.2021
Židovská škola bude po rekonštrukcii centrom pre vzdelávanie a kultúru
Mesto Levice zrekonštruuje národnú kultúrnu pamiatku - bývalú židovskú školu v centre mesta. Financie na rekonštrukciu získala samospráva z nórskych fondov, informoval o tom primátor Ján Krtík.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %