Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.09.2019 06:05

Mesto Nitra zaviedlo nový spôsob platby za škôlky


Ilustračná snímka (tasr)


Rodičia škôlkarov už nebudú musieť dokladovať papierovými potvrdeniami zaplatenie poplatku za materskú školu. Radnica zavádza nový systém, na základe ktorého si riaditeľky škôlok budú môcť samy overiť úhradu školného.


Rodičia môžu po novom platiť poplatky na osobitný účet so zvláštnym variabilným číslom pre každé dieťa. „Každá škôlka a každý žiak dostanú svoje čísla. Tie poslúžia ako identifikácia škôlky aj konkrétneho dieťaťa. Rodičia ich zadajú pri platbe cez internet do kolónky variabilný symbol a riaditelia škôlok si potom na základe týchto číslic dokážu overiť, kto už zaplatil,“ vysvetlil hovorca Nitry Tomáš Holúbek.       

Nové opatrenie má podľa radnice uľahčiť administrovanie poplatkov rovnako rodičom, ako aj riaditeľkám materských škôl. „Rodičia už po novom nemusia fyzicky priniesť doklad o zaplatení do škôlky, stačí, ak pri platbe uvedú správny variabilný symbol. Prvé tri číslice na ňom predstavujú kód materskej školy, zvyšné cifry sú priradené jednotlivým deťom,“ doplnila vedúca odboru školstva na mestskom úrade Mária Orságová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2019
Nevyužité hlasovacie lístky potešia v Nitre škôlkarov a školákov
Tony nevyužitých hlasovacích lístkov v Nitre potešia deti z materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra. Časť lístkov skončí v kultúrnych centrách.
viac
02.08.2019
Generálna prokuratúra sa vyjadrila k poplatkom v materských školách
Na základe nejasného výkladu a rozdielneho názoru Združenia miest a obcí Slovenska a Ministerstva školstva, Vedy výskumu a športu SR sa ZMOS obrátilo na Generálnu prokuratúru SR.
viac
06.02.2021
Mesto v pondelok materské a základné školy neotvorí
Materské a základné školy v Nitre zostanú na budúci týždeň v pondelok (8. 2.) zatvorené. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka sa otvoria až v priebehu týždňa. „Bližšie informácie budeme zverejňovať priebežne, hneď ako bude platné uznesenie vlády,“ uviedol Holúbek pre TASR.
viac
31.08.2023
Mestskí poslanci vyhoveli protestu prokurátora vo veci poplatkov v MŠ
Prešovskí mestskí poslanci v stredu na svojom rokovaní vyhoveli protestu prokurátora. Týka sa poplatkov v materských školách (MŠ) počas letných prázdnin. Tie boli odlišné ako počas roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %