Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
08.02.2018 11:21

Mesto modernizuje trhovisko, pribudne nové zastrešenie


Ilustračná snímka.


V januári tohto roka sa začala rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch. Realizuje ju Brantner, s. r. o., dcérska spoločnosť rakúskej firmy Brantner Walter, G.m.b.H. a mesta Nové Zámky. Rekonštrukcia by mala byť ukončená do apríla tohto roka a vyžiada si investíciu niekoľko stotisíc eur.


 Dočasná prevádzka trhoviska v obmedzenom režime je presunutá do areálu amfiteátra a na parkovisko pred trhoviskom.      

 O potrebe modernizácie tržnice hovorili zástupcovia mesta už viac ako desať rokov. Podľa primátora Otokara Kleina zámer brzdili financie. Mesto plánovalo získať peniaze na modernizáciu z fondov, to sa však nepodarilo. "Vlani sme sa dohodli s rakúskym vedením firmy, že zrealizujú modernizáciu z vlastných zdrojov," povedal primátor.

Investor sa rozhodoval medzi viacerými alternatívami riešenia modernizácie tržnice. V prvej časti rekonštrukcie bude odkanalizovaná plocha trhoviska a položený nový asfalt. Hlavný predajný priestor bude zastrešený, čo vítajú najmä predajcovia. Rozšíriť by sa malo aj parkovisko pri tržnici. Podľa primátora plánuje mesto v budúcnosti využívať priestor trhoviska nielen na každodenný predaj v tržnici, ale aj na organizovanie rôznych trhov či ďalších podujatí.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Na výrobu nových povrchov chodníkov využívajú starý asfalt
Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.
viac
27.09.2021
NSK podporí rekonštrukciu a výstavbu štadióna sumou 350-tis.eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí projekt rekonštrukcie a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
21.12.2023
Mesto sa znovu pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu haly Milénium
Mesto Nové Zámky sa opakovane pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu športovej haly Milénium. Podanie žiadosti odsúhlasili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %