Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.01.2018 01:19

Mesto má nového mobilného turistického sprievodcu


Spišská Nová Ves a erb mesta.


Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre návštevníkov mesta novinku –  mobilnú aplikáciu, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta.


Výhodou aplikácie je jej fungovanie v off-line režime, čiže po stiahnutí do mobilu ju možno čiastočne používať aj bez internetového pripojenia. V súčasnosti je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku.

Súčasťou aplikácie sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu.

Pri kultúrnych inštitúciách pôsobiacich v meste sú uvedené kontaktné údaje a otváracie hodiny. V menu sa nachádzajú praktické informácie ako napr. dôležité telefónne čísla, ďalej spoje MHD, link na webstránku mesta a pod. Zaujímavosťou je audio sprievodca v oboch jazykoch.    

Mobilnú aplikáciu si možno bezplatne stiahnuť cez App Store (zariadenia s iOS – iPhone/ iPod/iPad) alebo prostredníctvom Google Play (zariadenia s OS Android) po zadaní Spišská Nová Ves.

Autor: (Mária DUTKOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2017
Nová aplikácia vás prevedie Bojnicami
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice a Mesto Bojnice pripravili jedinečnú pomôcku pre návštevníkov - mobilnú aplikáciu "Turistický sprievodca Bojnice".
viac
24.06.2019
Spišskú Novú Ves ovládnu živé sochy
Metropola južného Spiša bude už tento víkend hostiť unikátne podujatie, ktoré na Slovensku nemá obdobu. Festival Živé sochy sa v treťom roku svojej existencie premiérovo dostal medzi najlepšie podujatia v Košickom kraji.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
02.07.2020
Nová policajná aplikácia má umožniť diskrétne nahlásenie domáceho násilia
Umožnenie diskrétneho oznámenia domáceho násilia a ochrana obetí násilia je hlavným cieľom novej policajnej mobilnej aplikácie Pomáham chrániť. Pilotne ju testujú v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK), do konca roka by sa mala rozšíriť na celé Slovensko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %