Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.03.2018 07:49

Mesto Košice pripravuje na tento rok modernizáciu vybraných zastávok MHD


Ilustračná snímka, zdroj:kosiceonline


Celková predpokladaná hodnota zákazky, na ktorú mesto vyhlásilo verejné obstarávanie, je zhruba 805-tis. eur. Projekt je financovaný cez eurofondy.


"Stavba pozostáva zo 16 stavebných objektov, v rámci ktorých bude spolu riešených 29 zastávok verejnej dopravy," uvádza sa vo vestníku verejného obstarávania. Medzi určenými zastávkami podľa projektovej dokumentácie sú Staničné námestie, Námestie osloboditeľov, Námestie Maratónu mieru, Dom umenia, Krajský súd, OD Mier, Amfiteáter, Stará nemocnica, Nová nemocnica, Spoločenský pavilón, Zupkova, Dargovských hrdinov, KVP - Miestny úrad, Hlavná pošta, Magistrát mesta Košice či Železníky.    

Zrealizovať sa majú stavebné úpravy zastávok - nástupných plôch vrátane vytvorenia bezbariérového prístupu, ako aj úpravy pozemných komunikácií na daných miestach, riešenie priechodov pre chodcov a príslušného osvetlenia. Súčasťou bude aj osadenie informačných tabúľ s odchodmi spojov MHD.       

Lehota na predkladanie ponúk je do 3. mája. Spolufinancovanie projektu z rozpočtu mesta je vo výške päť percent, čo schválili mestskí poslanci vlani v júni. Mesto chystá modernizáciu zastávok MHD za zhruba 805-tis. eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
21.02.2023
Druhá etapa modernizácie zastávok MHD sa začína v týchto dňoch
Po vlaňajších prípravných prácach sa od tohto týždňa bude pokračovať v rekonštrukcii vybraných autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ide o druhú etapu projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov.
viac
24.03.2023
Žilina zmodernizuje ďalšie zastávky MHD za takmer 1,5 milióna eur
Žilinská samospráva spúšťa v piatok (24. 3.) ďalšiu etapu modernizácie zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej sa v najbližších mesiacoch postupne opraví 13 prístreškov s nástupnými plochami.
viac
07.07.2023
Mesto zrekonštruovalo vybrané zastávky MHD, plánuje ďalšiu modernizáciu
Mesto Košice ukončilo II. etapu projektu Modernizácie zastávok verejnej dopravy a informačných systémov. V rámci nej sa dočkalo v štyroch mestských častiach (MČ) rekonštrukcie šesť autobusových zastávok MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %