Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.08.2017 09:19

Mesto Kolárovo so SVP podpísalo zmluvu o prenájme vodného diela


Cyklotrasu chcú dobudovať až ku kolárovskému Vodnému mlynu. Snímka: (st)


Mestské zastupiteľstvo v Kolárove v okrese Komárno schválilo na svojom pondelkovom (7. 8.) zasadnutí uzatvorenie nájomnej zmluvy medzi mestom a Slovenským vodohospodárskym podnikom (SVP) na vodné dielo na rieke Malý Dunaj.


Ako TASR informoval hovorca SVP Pavel Machava, ide o prenájom pravostrannej a sekundárnej hrádze Malého Dunaja, ktoré sú v správe SVP, Odštepného závodu Bratislava.       

Tieto hrádze slúžia na ochranu proti povodniam Malého Dunaja, sekundárna hrádza je druhotná ochrana Kolárova. "Samospráva má záujem na týchto objektoch vybudovať cyklotrasu o celkovej dĺžke 1110 metrov. SVP zaslal mestu návrh nájomnej zmluvy na obdobie desiatich rokov, tá je v súčasnosti v štádiu podpísania samosprávou, keďže zmluvu SVP už podpísal. Podmienky prenájmu sú rovnaké ako u všetkých miest, obcí, prípadne samosprávnych krajov," povedal Machava.       

"Na túto dohodu sme čakali už dlho, viac ako desať rokov sme sa o ňu snažili. Na korune hrádze chceme pokračovať s výstavbou cyklotrasy, pričom ju máme v súčasnosti vybudovanú na trase Komárno - Kolárovo. Tá však končí pri Vážskom moste, preto by sme ju chceli dobudovať až ku kolárovskému Vodnému mlynu. Vyzerá to tak, že na tento projekt získame peniaze vo výške 150.000 eur," dodal primátor Kolárova Árpád Horváth.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2017
Pri vodnom mlyne čakajú na deti aj domáce zvieratá
Na mŕtvom ramene Malého Dunaja pri obci Kolárovo v okrese Komárno sa nachádza Národná kultúrna pamiatka plávajúci vodný mlyn a 86 metrov dlhý, celodrevený kolonádový most, ktorý spája dva brehy mŕtveho ramena Malého Dunaja.
viac
25.05.2019
Zrekonštruovaný Vodný mlyn v Jelke je prístupný verejnosti
Zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja, Obce Jelka a Vlastivedného múzea v Galante cez víkend spoločne sprístupnili verejnosti rekonštruovaný Vodný mlyn v Jelke.
viac
06.11.2020
Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.
viac
18.06.2022
Víťazstvo v hlasovaní za obnovu svojej pamiatky vybojovali v Kolárove
Takmer 25-tisíc Slovákov a Sloveniek poslalo svoj hlas v rámci iniciatívy Poklady Slovenska, ktorá sa už 13 rokov stará o osvetu a obnovu historického dedičstva na našom území. Víťaznou pamiatkou sa stal unikátny lodný mlyn v Kolárove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %