Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.07.2019 12:05

Mesto investuje do rekonštrukcie budov škôl 390-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: kukucinka.eu


Na rekonštrukciu piatich školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vranov nad Topľou pôjde 390-tis.eur. Vyplýva to z uznesenia, ktoré mestské zastupiteľstvo prijalo na svojom júnovom zasadnutí.


Na Základnej škole (ZŠ) na Kukučínovej ulici sa zrealizujú dve investičné akcie, rekonštrukcia sociálnych zariadení a dostavba prístavby, spolu za 14-tis. eur.       

Podnetom na investovanie do ZŠ Bernolákova vo výške 60-tis. eur bola žiadosť riaditeľstva školy o pridelenie finančných prostriedkov na odstránenie havarijného stavu strechy administratívnej budovy školy a strechy šatní so spojovacou chodbou na prvý stupeň. Predpokladaná potreba finančných prostriedkov predstavuje sumu 81 700 eur. Rozdiel má uhradiť škola zo svojho rozpočtu.       

Ďalšie tri investičné akcie sa týkajú materských škôl (MŠ) v meste. Na MŠ Okulka sa v sume 50-tis. eur ukončí jej rekonštrukcia, na budovách MŠ Kukučínova sa za sumu 65-tis. eur vymenia okná a suma 75-tis. eur poputuje na výmenu okien a dverí na budove MŠ Juh.       

Ako TASR informovala vedúca oddelenia výstavby mestského úradu Vlasta Štefániková, mesto v utorok (9. 7.) otváralo obálky prvej verejnej obchodnej súťaže, v blízkej budúcnosti bude postupne realizovať ďalšie verejné obstarávania. Záujmom mesta je, ako Štefánikova uviedla, ukončiť na školských zariadeniach všetky rekonštrukčné práce najneskôr do konca septembra.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Obyvatelia môžu mestu zasielať podnety cez web i aplikáciu
Mesto Vranov nad Topľou sa zapojilo do portálu Odkazprestarostu.sk, ktorý umožňuje obyvateľom a návštevníkom mesta jednoducho a rýchlo nahlásiť problémy, ktoré ich trápia.
viac
20.07.2016
Mesto vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom takmer 91 000 eur
Vranov nad Topľou vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom na preplatkoch spolu takmer 91 000 eur.
viac
25.11.2016
Primátor mesta Ján Ragan si cení prvenstvo v rebríčku transparentnosti
Primátor Vranova nad Topľou si cení, že samospráva bola vyhodnotená ako najtransparentnejšia. Vyplýva to z tohtoročného rebríčka transparentnosti 100 najväčších miest na Slovensku, ktorý vo štvrtok (24. 11.) predstavila mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS).
viac
04.01.2024
Mesto po dvoch rokoch skončilo s MHD zadarmo
Mestská hromadná doprava vo Vranove nad Topľou už nie je pre cestujúcich zadarmo. Po dvoch rokoch od jej zavedenia mesto nenašlo peniaze na dotovanie tejto služby, ktorú poskytovalo nielen pre obyvateľov mesta, ale aj celého okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %