Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.09.2019 01:55

Mesto investovalo do školských kuchýň takmer jeden milión eur


Ilustračná snímka, zdroj: Ahoj Komárno


Takmer jeden milión eur investovala komárňanská radnica do rekonštrukcie piatich školských kuchýň. Nová bola vybudovaná na Základnej škole (ZŠ) na Rozmarínovej ulici. V tomto školskom roku tak bude mať svoju kuchyňu každá škola.


Celkovo sa v nich denne pripravuje 3500 obedov nielen pre školákov, ale aj škôlkarov a niekoľko stoviek dôchodcov. „Rekonštrukcia bola komplikovaná, pretože všetky kuchyne boli renovované súčasne hlavne počas letných prázdnin. V mnohých prípadoch stavbári museli riešiť viacročné zanedbané stavy a počas prác sa vyskytlo viac nepredvídateľných prekážok,“ informovala radnica.       

Mestské zastupiteľstvo schválilo na renováciu kuchýň z rozpočtu mesta 960.000 eur. Táto suma zahŕňala kompletnú rekonštrukciu piatich kuchýň, výmenu väčšiny spotrebičov a výstavbu a kompletné vybavenie novej kuchyne v škole na Rozmarínovej ulici. „Považujem to za veľmi dôležitý krok. Nové kuchynské spotrebiče zefektívnia varenie. Na vybudovanie dostatočnej kapacity sme potrebovali investovať značné množstvo financií aj preto, že je dôležité poskytnúť denný obed aj dôchodcom, cirkevným inštitúciám a špeciálnym školám,“ uviedol primátor Béla Keszegh.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2019
Mesto začalo s rekonštrukciami školských kuchýň a jedální
Mesto Komárno začalo v týchto dňoch s rekonštrukciami kuchýň vo svojich základných školách (ZŠ). V priebehu nasledujúcich mesiacov má prejsť obnovou všetkých šesť školských jedální a kuchýň.
viac
26.07.2019
Mesto rekonštruuje školské kuchyne aj telocvičňu
Do nového školského roka dostanú liptovskomikulášske deti zrekonštruované školské kuchyne aj telocvičňu. Stavebný ruch je aktuálne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy s materskou školou v Okoličnom, nasledovať budú kuchynské priestory MŠ Agátik a školská kuchyňa MŠ Stodoláčik.
viac
05.01.2021
Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov
Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.
viac
08.10.2021
Výzva pre školy na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky
Ministerstvo dopravy a výstavby SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na výstavbu, zmenu stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry - zariadení (cykloprístrešky, cyklostojany) v areáloch základných a stredných škôl, resp. ich blízkom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %