Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
26.05.2018 11:03

Mesto hľadá inovátorov pre smart city riešenia


Snímka zdroj: Biznis klub


Trenčianska samospráva hľadá inovátorov pre smart city riešenia na území mesta. Inovačné výzvy sú vyhlásené v rámci súťaže Ideas & Solutions v rámci medzinárodného projektu OpenMaker.


Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, samospráva hľadá inovátorov troch projektových zadaní - Smart kino Hviezda, Smart home pre seniorov a Smart komunikáciu s občanmi. „Pre riešenia, ktoré sa budú predstaviteľom mesta Trenčín najviac páčiť, sa bude mesto snažiť hľadať zdroje na ich realizáciu,“ uviedla Ságová.       

Bonusom pre víťazov je podľa nej príležitosť získať dokument potvrdzujúci záujem mesta o budúcu spoluprácu, ktorý je podmienkou pre zapojenie sa do aktuálne vyhlásenej dotačnej výzvy Ministerstva hospodárstva SR. V rámci nej môžu vlastníci smart city riešení pre mestá získať 10.000 eur pre vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti a 50.000 pre realizáciu smart city riešenia v praxi.      

 Inovačné zadania mesta Trenčín sú otvorené do 10. júna. Profil firmy a popis riešenia treba zasielajte projektovému manažérovi súťaže Ideas & Solutions – Ľubomírovi Billému na lubomir.billy@centire.com.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
Kežmarok sa chce stať smart city
Mesto Kežmarok sa chce postupne v horizonte niekoľkých rokov stať Smart City, čiže inteligentným mestom. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák chce vybudovať moderné a dynamické mesto.
viac
25.06.2017
Trenčín, Nitra a Poprad získali certifikát mestského smart lídra
Inšpiráciou v smart technológiách je pre slovenské mestá fínske Oulu, ktoré patrí medzi svetovú špičku.
viac
29.06.2022
Prešov chce získať na smart riešenia 4 000 000 eur
Skvalitnenie životného prostredia na území mesta, zvýšenie energetickej efektívnosti či zlepšenie kvality spravovania mestskej samosprávy sú ciele projektu s názvom Zavádzanie IoT smart riešení v meste Prešov.
viac
19.06.2023
Smart riadenie fontán ušetrí vodu a elektrinu za tisícky eur ročne
Nové smart riadenie fontán v košickej mestskej časti Západ ušetrí vodu a elektrinu za tisícky eur ročne. Plne digitálne ovládanie fontán prináša podľa riaditeľky Správy mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach Marty Popríkovej zvýšenie efektívnosti ich prevádzky a úsporu až pätiny nákladov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %