Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.12.2018 12:05

Mesto dokončilo osádzanie nových polopodzemných kontajnerov


Ilustračná snímka, zdroj: salaonline


Šalianska radnica ukončila v týchto dňoch v mestskej časti Veča osádzanie nových polopodzemných kontajnerov na odpad. Vďaka ich veľkej kapacite sa počet kontajnerových stojísk znížil z pôvodných 30 na 17.


"Nevyužité staré stojiská tak zostali prázdne a občania ich môžu využiť na parkovanie," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.      

Ako pripomenula, nové polopodzemné kontajnery majú oproti starým šesťnásobne väčšiu kapacitu. "Tých výhod je viac. Tým, že dve tretiny nádoby sú umiestnené pod zemou, kde je teplota nižšia, nešíri sa do okolia zápach, obmedzený je aj prístup pre ľudí, ktorí vyberajú z kontajnerov rôzne veci. Nové smetné nádoby sú okrem toho vybavené aj hlásičom požiaru," vysvetlila Kollerová.       

Ako doplnila, v kontajneroch sú okrem toho umiestnené aj elektronické čipy, ktoré signalizujú naplnenosť smetnej nádoby. "Vývozná spoločnosť tak má k dispozícii informáciu o skutočnom množstve odpadu, čo zefektívni jeho vývoz. Okrem toho čipy posielajú informácie aj do jednoduchej aplikácie, ktorú si môže ktokoľvek stiahnuť a prostredníctvom nej občania ľahko získajú informáciu o tom, kde je najbližší voľný kontajner. Pre tieto výhody plánuje mesto postupne umiestniť polopodzemné kontajnery aj v ďalších častiach mesta," dodala Kollerová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Polopodzemné kontajnery by v meste mohli byť už na jeseň
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov.
viac
14.03.2017
Pri testovaní kontajnerov pod zemou postupujú mestá zatiaľ opatrne
Po Liptovskom Mikuláši, Nitre, Trenčíne, Trnave či ďalších mestách to skúšajú s testovaním polopodzemných kontajnerov komunálneho odpadu aj v Košiciach a Piešťanoch.
viac
05.08.2019
Polopodzemné kontajnery v Nitre sa rozšíria aj do ďalších mestských častí
Systém polopodzemných kontajnerov na odpad sa v Nitre rozširuje. Pribudli nové odpadové nádoby na Štiavnickej ulici a na Triede A. Hlinku na sídlisku Chrenová, kde až 90 percent odpadového hospodárstva zabezpečujú Nitrianske komunálne služby práve prostredníctvom polopodzemných kontajnerov.
viac
13.03.2021
Šaľa chce pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi
Šalianska radnica pripravuje II. etapu zmeny svojho odpadového hospodárstva. V rámci nej bude pokračovať v budovaní stojísk s polopodzemnými kontajnermi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %