Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.03.2019 05:05

Mesto chce zrekonštruovať amfiteáter


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ Svidník


Amfiteáter vo Svidníku chce mesto v najbližších dňoch zrekonštruovať. Podľa slov primátorky Marcely Ivančovej nemôžu čakať na miliónovú výzvu, keďže si nutne vyžaduje rekonštrukciu.


"Rozhodli sme sa opraviť aspoň základné veci. Pomáhajú nám s tým ľudia z projektov, ktorí vykonali základné, upratovacie a demolačné práce. Vyčleníme finančnú čiastku, ktorá bude potrebná na stavebné úpravy," uviedla pre TASR Ivančová.       

Interiér budovy amfiteátra nie je podľa nej v zlom stave. "Potrebujeme opraviť sociálne zariadenia. Myslím si, že to do prvého festivalu, ktorý bude koncom mája, zvládneme," pokračovala Ivančová s tým, že chcú vylepšiť i verejné toalety.       

"Zatiaľ sme urobili to, čo sme mohli urobiť vo vlastnej réžii. V rámci projektu Milujem svoj kraj - Milujem svoje mesto, ktorý rozbiehame s Prešovským samosprávnym krajom, jedna z lokalít, v ktorých budeme pracovať, je lokalita amfiteátra. Plánujeme odburiniť celú plochu, kde sú sedačky a keď sa nám podarí, tak aj natrieť plot za pomoci dobrovoľníkov," dodala Ivančová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
06.02.2020
Staré Mesto zrekonštruovalo schody spájajúce Sokolskú ulicu s Pražskou
Terénne schody spájajúce Pražskú a Sokolskú ulicu boli dlhodobo v dezolátnom stave. Dnes je situácia iná. Staré Mesto koncom minulého roka zrekonštruovalo nielen zničené schodisko, ale aj oporný múr. Obyvatelia si tak konečne môžu opäť skrátiť cestu na autobusovú zastávku na Pražskej.
viac
14.06.2021
Výhľad na Zvolen z veže kostola si môžu ľudia pozrieť od 1. júla
Výhľad na mesto z veže rímsko-katolíckeho kostola sv. Alžbety vo Zvolene si ľudia budú môcť pozrieť od 1. júla. Radnica o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %