Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.02.2018 11:08

Mesto chce získať dotáciu na výstavbu nového športoviska


Ilustračná snímka - areál ZŠ na Mojmírovej ulici.


Mesto Zlaté Moravce plánuje postaviť nové športovisko v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Na jeho výstavbu chce získať financie z programu Úradu vlády SR zameraného na podporu športu.


Podanie žiadosti o dotáciu schválili mestskí poslanci. Celková výška výdavkov na projekt je 91.379 eur. Ak mesto so svojím projektom uspeje, výška dotácie by predstavovala 55.165 eur. Zvyšnú sumu uhradí z mestského rozpočtu. Podľa primátora Dušana Husára zahŕňa celková výška výdavkov na projekt výstavbu multifunkčného ihriska, výstavbu detského ihriska a nákup športovej výbavy.      

Nové športovisko by malo vyrásť na parcele pri bežeckej dráhe v areáli školy na Mojmírovej. Prístupné by malo byť pre širokú verejnosť, nielen pre žiakov školy. "Pravdepodobne z úradu práce tam zamestnáme správcu, ktorý bude na ihrisko dohliadať," povedal primátor. Samospráva chce výstavbou ihriska zvýšiť dostupnosť športového vyžitia pre širokú verejnosť a vytvoriť ďalšie predpoklady pre športové aktivity organizované školou a mestom.      

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
O čistotu mesta sa bude starať nová technika
O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.
viac
15.11.2021
Zlaté Moravce získali dotáciu na výstavbu novej kompostárne
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR na vybudovanie novej kompostárne. Výška dotácie predstavuje 1.985.216 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta dosiahne 104.485 eur.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
22.06.2023
Mesto chce získať dotáciu na obnovu kaštieľa Migazziovcov
Mesto Zlaté Moravce chce pokračovať v obnove a rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov. Radnica sa chce uchádzať o finančné prostriedky na rekonštrukciu z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %