Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.02.2018 11:08

Mesto chce získať dotáciu na výstavbu nového športoviska


Ilustračná snímka - areál ZŠ na Mojmírovej ulici.


Mesto Zlaté Moravce plánuje postaviť nové športovisko v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Na jeho výstavbu chce získať financie z programu Úradu vlády SR zameraného na podporu športu.


Podanie žiadosti o dotáciu schválili mestskí poslanci. Celková výška výdavkov na projekt je 91.379 eur. Ak mesto so svojím projektom uspeje, výška dotácie by predstavovala 55.165 eur. Zvyšnú sumu uhradí z mestského rozpočtu. Podľa primátora Dušana Husára zahŕňa celková výška výdavkov na projekt výstavbu multifunkčného ihriska, výstavbu detského ihriska a nákup športovej výbavy.      

Nové športovisko by malo vyrásť na parcele pri bežeckej dráhe v areáli školy na Mojmírovej. Prístupné by malo byť pre širokú verejnosť, nielen pre žiakov školy. "Pravdepodobne z úradu práce tam zamestnáme správcu, ktorý bude na ihrisko dohliadať," povedal primátor. Samospráva chce výstavbou ihriska zvýšiť dostupnosť športového vyžitia pre širokú verejnosť a vytvoriť ďalšie predpoklady pre športové aktivity organizované školou a mestom.      

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2019
Mesto postavilo v Prílepoch prvé ihrisko výlučne z vlastných zdrojov
V Zlatých Moravciach pribudlo prvé multifunkčné ihrisko, ktoré mesto postavilo výlučne z vlastných zdrojov. Radnica na jeho výstavbu vyčlenila zo svojho rezervného fondu 50 000 eur.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
15.11.2021
Zlaté Moravce získali dotáciu na výstavbu novej kompostárne
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR na vybudovanie novej kompostárne. Výška dotácie predstavuje 1.985.216 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta dosiahne 104.485 eur.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %