Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.10.2019 04:05

Mesto chce vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Vráble plánuje vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky. Financie na výstavbu cyklochodníka chce získať z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.


Ministerstvo dopravy a výstavby SR v septembri vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí na výstavbu, zmenu stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry. Maximálna výška dotácie je 1,2 milióna eur, spolufinancovanie predstavuje päť percent.

Predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie budú schvaľovať mestskí poslanci na svojom najbližšom zasadnutí. Zároveň rozhodnú o zabezpečení finančných prostriedkov na spolufinancovanie projektu z vlastných prostriedkov a financovanie prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta Vráble.       

Nový úsek cyklotrasy by mal zabezpečiť prepojenie mestských častí Dyčka, Vráble a Horný Ohaj. Podľa projektovej manažérky mestského úradu Kataríny Ondrušovej nový úsek cyklotrasy nadväzuje na plánovaný projekt Cyklistický chodník Nitra – Vráble, IV. etapa, 1. časť a končí sa na križovatke Kollárova, sídlisko Lúky a Chalupkova, kde sa napája na jestvujúcu spoločnú cestičku pre chodcov a cyklistov, smerujúcu do mestskej časti Horný Ohaj.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
23.08.2017
Na Slovensku sa z eurofondov môžu začať budovať nové cyklotrasy
V regiónoch Slovenska sa môže začať budovať 86,9 kilometra nových cyklotrás. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR schválilo 28 projektov na nové cyklotrasy financované z eurofondov v objeme 12,7 milióna eur.
viac
02.10.2021
Obec Slavošovce získala dotáciu na dobudovanie ciest a chodníkov
Obec Slavošovce v okrese Rožňava získala dotáciu na projekt s názvom Dobudovanie základnej technickej infraštruktúry, v rámci ktorého chce zrekonštruovať existujúce a vybudovať nové cesty a chodníky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %