Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.08.2019 12:20

Mesto chce elektrickú nabíjaciu stanicu pre elektromobily


Ilustračná snímka teslamagazin.sk


Mesto Humenné sa bude uchádzať o získanie dotácie na realizáciu verejne prístupnej elektrickej nabíjacej stanice. Samospráva chce vznikom nabíjacej infraštruktúry podporiť rozvoj elektromobility na Slovensku a naplniť tak výzvu ministerstva hospodárstva.


Vyplýva to z uznesenia mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré mestskí poslanci schválili na svojom rokovaní.       

Samospráva môže na projekt v rámci výzvy získať dotáciu vo výške 5000 eur, spolufinancovanie predstavuje päť percent. Dôvodová správa však upozorňuje, že "pri realizácii projektu je potrebné uvažovať aj s výdavkami určenými na stavebné a inštalačné práce súvisiace s osadením a sprevádzkovaním elektrickej nabíjacej stanice".       

Podľa dôvodovej správy k uzneseniu by sa mala nová elektrická nabíjacia stanica nachádzať na parkovisku na Mierovej ulici pri dome služieb. Na rokovaní MsZ však zazneli dva ďalšie návrhy, parkovisko pri sídle mestskej polície aj nevyužívané výmenníkové stanice na území mesta.       

Ako vyplýva z uznesenia, v prípade úspechu žiadosti o poskytnutie nenávratnej dotácie budú stavebné práce zabezpečovať Technické služby mesta Humenné. Inštalačné práce a práce súvisiace so spustením prevádzky bude zabezpečovať budúci prevádzkovateľ verejne prístupnej nabíjacej stanice.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Dobiť baterky môžete už aj v Považskej Bystrici za menej ako pol hodinu
Od roku 2015 počet áut na elektrický pohon na slovenských cestách stúpol takmer 3,5-násobne. Kvalitu cestovania elektromobilom ovplyvňuje infraštruktúra nabíjacích staníc. Jedna z nich – univerzálna a rýchlonabíjacia – funguje v centre Považskej Bystrice. Onedlho k nej v kraji pribudnú ďalšie dve.
viac
28.01.2018
Po Bratislave už jazdia prvé elektrobusy
Do vozidlového parku Dopravného podniku Bratislava sú už dodávané postupne v zmysle harmonogramu prvé elektrobusy. Celkovo ich bude 18 a v premávke budú všetky do júna 2018.
viac
23.12.2018
L. Mikuláš: Rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily postavia v centre mesta
Vodiči elektromobilov si budú môcť nabiť svoje autá po novom aj v centre Liptovského Mikuláša. Rýchlonabíjacia stanica pribudne počas budúceho roka pri obchodnom dome na Hodžovej ulici. TASR o tom informovala liptovskomikulášska hovorkyňa Viktória Čapčíková.
viac
27.11.2020
O dotáciu na elektronabíjaciu stanicu je možné žiadať do konca roka
Termín na predkladanie žiadostí na vybudovanie verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc sa z dôvodu pandémie predlžuje o jeden mesiac.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %