Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.04.2018 10:00

Mesto chce budovať tréningovú halu,nezrieka sa ani idey zimného štadióna


Ilustračná snímka, zdroj: Záhorák


Nová športová hala na sídlisku JUH, ale aj pokračovanie idey zimného štadióna. To sú investičné plány v oblasti športovej infraštruktúry pre vedenie mesta Malacky do najbližšieho obdobia. TASR to potvrdil primátor Juraj Říha.


"Vnímam záujem športových klubov, ktoré by na území mesta privítali novú halu. Po opakovaných rozhovoroch sme sa rozhodli pre realizáciu tréningovej haly v areáli Základnej školy na Štúrovej ulici,“ uviedol. Náklady na výstavbu odhaduje na 800.000 eur. "Prostriedky chceme získať predajom mestských pozemkov, ktoré sú historicky zastavané chatami na Vampíle," ozrejmil.       

Primátor sa nevzdáva ani myšlienky vybudovať v okresnom meste zimný štadión. V prípade tohto projektu už mesto v minulom roku prostredníctvom súťaže našlo súkromného investora, ktorý mal pre účely výstavby dostať do prenájmu pozemok v areáli ZŠ na Záhoráckej ulici. Na rokovaní mestského zastupiteľstva v júni 2017, na ktorom chýbala tretina poslancov, však návrh nezískal dostatočný počet hlasov. Hoci sa k návrhu malo zastupiteľstvo vrátiť na jeseň, investor od zámeru ustúpil, vysvetlil to časovým zdržaním a rozpracovanými investíciami v iných lokalitách. "V novej situácii som vymenoval poradnú skupinu k príprave budúcej športovej infraštruktúry. Výsledkom bolo rozhodnutie pripraviť výstavbu zimného štadióna v réžii mesta," pripomenul Říha. "Uvedomujem si, že je to odvážny projekt, ale bez takých sa nepohneme ďalej. Zimný štadión má navyše širokú cieľovú skupinu, aktívnych i rekreačných športovcov," dodal primátor.       

Mesto je podľa jeho slov pripravené zaplatiť prípravu projektovej dokumentácie, podľa odhadov by mala stáť dva milióny eur. "Polovicu by hradilo mesto z príjmu poplatku za rozvoj a druhú prostredníctvom úveru, splatným v štyroch splátkach," priblížil. V oblasti športovej infraštruktúry Říha pripomenul i rekonštrukciu futbalového štadióna v Zámockom parku, prostredníctvom ktorej pribudli v roku 2017 nové striedačky so zastrešením a kompletne sa zrekonštruovali i dve šatne so sprchami a zázemím. V druhej tohtoročnej etape je plánovaná rekonštrukcia strechy tribúny a prístavba k štadiónu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
V Košiciach vyrástol tretí zimný štadión
Nový zimný štadión Aréna Sršňov postavili na sídlisku Košického vládneho programu (KVP) v blízkosti Základnej školy Drábov. Vybudoval ho súkromný investor, ktorý si pozemky od mesta prenajal na 30 rokov.
viac
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
14.05.2018
Žilinčanom slúži nová in-line plocha na zimnom štadióne
Primátor mesta Žilina Igor Choma, zástupcovia mládežníckeho klubu MsHKM Žilina a členovia vedenia MsHK Žilina, tento týždeň oficiálne uviedli do užívania novú in-line plochu na zimnom štadióne v Žiline.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %