Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.03.2019 11:10

Mesto bude prevádzkovať verejné toalety


MsÚ Liptovský Hrádok


Na prízemí budovy Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadia verejné toalety. Prevádzkovateľom bude mesto.


Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky mesta budú toalety k dispozícii 24 hodín, sedem dní v týždni. Vyrieši sa tak problém, na ktorý dlhodobo poukazovala nielen verejnosť, ale tiež poslanci mestského zastupiteľstva. „Investíciu aktuálne pripravujeme po nevyhnutnej projektovej fáze. Následne sa zrealizuje prieskum trhu, keďže pôjde o zákazku s nízkou hodnotou. Potom sa bude môcť pristúpiť k samotným stavebným úpravám,“ priblížila vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy MsÚ v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.       

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger poukázal, že náklady na prevádzku budú v podstate minimálne. O čistotu sa bude starať upratovačka v rámci mestského úradu. "Blízkosť mestskej polície i pripravovaný dohľad kamerového systému majú zabrániť vandalizmu či neoprávnenému zdržiavaniu osôb,“ doplnil.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Liptovský Hrádok získal 117-tis. eur pre základné školy
Skvalitnenie materiálno-technickej základne čaká dve základné školy (ZŠ) v Liptovskom Hrádku. Financie na vylepšenia vo výške 117.000 eur získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samospráva o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.
viac
07.11.2019
V meste sprístupnili verejné toalety, zatiaľ v skúšobnom režime
Na prízemí mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadila radnica verejné toalety. Do konca toho roka budú v skúšobnom prevádzkovom režime v čase od 6.00 h do 22.00 h.
viac
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
02.11.2022
Problémovú lokálnu cestu odvodnia, opravili aj vozovku k cintorínu
Lokálnu cestu v blízkosti križovatky ulíc Mariána Blahu a Jakuba Grajchmana v Liptovskom Hrádku odvodnia. Práce sa začnú v stredu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %