Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.04.2019 08:50

Mestá na Zemplíne sa odeli do veľkonočnej výzdoby


Veľkonočná výzdoba už krášli mesto. Mesto Humenné.


Mestá na Zemplíne sa odeli do veľkonočnej výzdoby. Jej súčasťou sú okrem iného hlavne kraslice rôznych veľkostí a farieb.


V meste Humenné čaká na obyvateľov i návštevníkov prekvapenie pred domom kultúry, ktoré prichystali pracovníci technických služieb. „Vyrástol tu obrovský veľkonočný kôš," priblížila Michaela Dochánová z radnice s tým, že jeho výzdoba sa nesie v žltej, modrofialovej a bielej farbe.       

„V rovnakých farbách bude postupne v meste i na kruhových objazdoch, kde teraz tróni veľkonočná sliepka, vysadených spolu 2330 sirôtok. Ďalšími sa môžu pochváliť aj kvetinové veže pri Fontáne lásky," doplnila. V jej blízkosti možno v záhone pozorovať tiež kôš s veľkonočnými zajačikmi a sliepočkami. Na námestí pribudli aj dve obrovské vajíčka ako fotopoint i záhradka so zajačikmi pri Potoku času.       

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach zas každoročne pripravuje výzdobu v podobe kraslicového stromu a veľkonočných fontán v centre. „Tie sú vyzdobené krásnymi veľkonočnými vajíčkami, ktoré maľovali deti základných a materských škôl v Michalovciach. Inovatívnym prvkom je tento rok obrovské veľkonočné vajce inštalované na Námestí osloboditeľov," uviedla pre TASR hovorkyňa radnice Iveta Palečková s tým, že takéto veľkonočné prekvapenie sa v meste traduje už piaty rok.       

Veľkonočnú výzdobu môžu záujemcovia zhliadnuť aj na vranovskej fontáne na námestí a v priestore pri soche od akademického sochára Břetislava Bendu. „Aj tento rok dekoráciu tvoria drevené veľkonočné kraslice a zajace, ktoré v roku 2018 vytvoril rezbár Milan Krajňák a vymaľovali ich žiaci zo Základnej školy Lúčna. V tomto roku mesto túto výzdobu rozšírilo o prútený košík s veľkonočnými kraslicami," informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Leto s červeným muškátom. Súťaž o najkrajšiu výzdobu na Zemplínskej šírave
Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu pripravuje pri príležitosti osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave súťaž o najkrajšiu muškátovú výzdobu.
viac
16.05.2016
Ambíciou AKIS je zjednotenie kultúrnych inštitúcií
Asociácia kultúrnych inštitúcií miest a obcí Slovenska (AKIS) je mimovládna organizácia, ktorej cieľom je prehlbovať výchovu a vzdelávanie občanov.
viac
25.11.2020
Mestá na Zemplíne si pripomenú oslobodenie
Pietne akty kladenia vencov k pamätníkom obetí druhej svetovej vojny sa pri príležitosti 76. výročia oslobodenia spod fašizmu v najbližších dňoch uskutočnia v mestách na hornom Zemplíne. Samosprávy o podujatiach informujú na svojich internetových stránkach.
viac
25.06.2022
Obrovský protest na Zemplíne
Vranov nad Topľou - 24. júna 2022 - Obce a mestá z okresov Vranov nad Topľou, Michalovce, Sobrance, Trebišov, Humenné, Snina, Medzilaborce a Stropkov sa spojili a vytvorili iniciatívu OBCE A MESTÁ ZEMPLÍNA.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %