Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.03.2019 01:20

MAS Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže o najčistejší chotár


MAS Podhoran - ilustračná snímka


Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala o tom projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická.


Aktivita Čistý chotár sa stala v regióne Podhoran už tradíciou. Zlepšenie kvality životného prostredia obcí je jedným z cieľov združenia. Do súťaže sa zapájajú občania, spoločenské a záujmové organizácie. "Cieľom súťaže je čistenie území katastrov obcí spadajúcich do regiónu Podhoran, čím sa plní aj jeden zo špecifických cieľov - zlepšenie kvality životného prostredia," uviedla projektová manažérka.       

Snahou je do súťaže zapojiť všetky obce, ktoré patria do MAS Podhoran a ktorých je celkovo 15, ako to bolo v predchádzajúcom ročníku. "Súťaž sa v hodnotení zameriava na celkovú čistotu obce, pokrok oproti počiatočnému stavu, množstvo vysadenej zelene, ale aj na výzdobu obce a čistotu brehov vodných plôch," doplnila Jablonická.       

"Aktivita Čistý chotár sa stretla s pochopením a pozitívnym prístupom obyvateľov. Ako výsledok z uplynulých ročníkov je vidieť zlikvidované divoké skládky, vyčistené priekopy vedľa ciest, upravené verejné priestranstvá, ale aj okolie pri vodných plochách. So spokojnosťou môžeme skonštatovať, že do súťaže sa zapojilo veľa mladých ľudí a žiakov," zakončila manažérka projektu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2018
MAS Podhoran vyhlásila súťaž o najčistejší chotár
Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 7. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická. Aktivita Čistý chotár sa stala v regióne Podhoran už tradíciou.
viac
28.01.2021
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná víťazov piateho ročníka
Samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty mohli vlani do piateho ročníka súťaže Pre vodu 2020, ktorú organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, prihlasovať reálne problémové situácie s vodou.
viac
09.02.2021
ÚĽUV spustilo 8. ročník súťaže V krajine remesiel
Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) spustilo 8. ročník celoslovenskej súťaže remeselnej tvorivosti detí a mládeže. Súťaž pod názvom V krajine remesiel má v nich vzbudiť záujem o tradičné ľudové remeslá, podporiť výtvarnú kreativitu.
viac
26.02.2024
MAS Žiar vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotografiu z regiónu
Miestna akčná skupina (MAS) Žiar vyhlásila siedmy ročník súťaže o najkrajšiu fotografiu z územia, kde pôsobí. Témou súťaže je Môjmu srdcu najbližšie, snímky majú zachytávať prírodu, ľudí, tradície, život či budúcnosť v regióne. Informovala o tom projektová manažérka MAS Žiar Erika Jonasová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %