Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.10.2018 10:25

Martinskí mestskí policajti budú jazdiť aj na elektromobile


Ilustračná snímka: TASR


K vozidlám Mestskej polície v Martine pribudne vďaka úspešnej žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu nový elektromobil. Mestskí policajti by ho mali začať využívať na konci roka 2018. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.


 Podpora trvalo udržateľnej mobility a elektromobility je podľa nej jednou z dôležitých súčastí smart riešení mesta Martin. "Práve z tohto dôvodu mesto požiadalo o dotáciu z Environmentálneho fondu na nákup nového vozidla s elektrickým pohonom pre mestskú políciu," doplnila Kalmanová.       

"Som nesmierne rád nielen preto, že sme uspeli v ďalšej žiadosti o dotáciu. Ale taktiež preto, že elektromobilita je jasným smerom rozvoja dopravy v budúcnosti. Verím, že martinská mestská polícia auto využije pri každodennom výkone, a takisto aj pri podpore využívania alternatívnych druhov dopravy v rámci mestských kampaní a podujatí," uviedol primátor Martina Andrej Hrnčiar.       

Mesto získalo na nákup elektromobilu maximálnu dotáciu vo výške 30.000 eur a maximálnu mieru podpory na 95 percent z oprávnených nákladov. "Zakúpený elektromobil využije mestská polícia pri jej každodennom výkone hliadkovej služby, ako aj pri kontrole a usmerňovaní cestnej premávky. Nové policajné vozidlo bude zároveň slúžiť aj na propagáciu alternatívnej formy ekologickej dopravy, a tým podporí každoročnú účasť mesta Martin v organizovaní kampaní a podujatí na podporu alternatívnych ekologických foriem dopravy," dodala hovorkyňa mesta Martin.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2018
Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície
Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).
viac
17.09.2018
Trebišov získal dotáciu na zakúpenie elektromobilu pre mestskú políciu
Mestu Trebišov bola schválená žiadosť o poskytnutie podpory na realizáciu projektu „Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove“. Výzvu, na ktorú mesto reagovalo, vyhlásil Environmentálny fond.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
11.03.2019
Mestskí policajti šetria životné prostredie
Súčasťou vozového parku Mestskej polície Malacky je nový elektromobil. K vozidlám so spaľovacím motorom pribudlo auto na elektrický pohon s nulovými emisiami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %