Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2018 07:20

Maltézska pomoc bude opäť ponúkať vianočný punč


Ilustračná snímka, zdroj: tkkbs.sk


Charitatívny vianočný punč za dobrovoľný príspevok budú aj tento rok do 23. decembra ponúkať členovia Maltézskej pomoci Slovensko návštevníkom bratislavského vianočného mestečka na Hviezdoslavovom námestí.


Výťažok z charitatívnej zbierky v plnej výške poukážu na zabezpečenie svojich charitatívnych činností a aktivít v prospech chudobných, chorých a trpiacich. TASR o tom informoval hovorca Maltézskej pomoci Slovensko Tibor Ujlacký.       

„Popri podávaní vianočného punču a iných pochúťok sa verejnosť bude môcť prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti či už v zahraničí, ale zvlášť na Slovensku, kde vykonáva svoju činnosť oficiálna výkonná organizácia rádu nesúca názov Maltézska pomoc Slovensko," uviedol hovorca.       

Jej dobrovoľníci chcú podľa neho svojou aktivitou vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým nezištne venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti po celom svete. „Verejnosť tak má možnosť pri pohári chutného vianočného punču prejaviť svoju predvianočnú štedrosť a solidaritu s tými a pre tých, ktorí pre chudobu, chorobu či bolesť nebudú môcť prežiť ani Vianoce s takou radosťou, akoby si predstavovali," uzavrel Ujlacký.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
20.12.2017
Charita dala do obehu žetóny, za ktoré núdznym vydá obed
Ľuďom v núdzi v Prievidzi je možné pomôcť novým spôsobom. Nezisková organizácia Charita - dom sv. Vincenta dala od tretej adventnej nedele do obehu charitné žetóny.
viac
02.11.2018
Mesto osadilo vianočný strom na Hlavnom námestí
V centre mesta dnes pribudol vianočný stromček, ktorý hlavné mesto osadilo na tradičnom mieste na Hlavnom námestí. Pracovníci mestských lesov vybrali za symbol 25. ročníka tohtoročných Vianočných trhov 2018 smrek pichľavý.
viac
20.11.2018
Otvorenie mestských vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka už tent
V piatok 23. novembra hlavné mesto otvorí tohtoročné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bude rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí o 17:00 h, ktorým je 14-metrový smrek pichľavý.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %