Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.07.2016 12:56

Malí olympionici za drakom


Drak Demián, najmocnejší strážca demänovských pokladov, je inšpirovaný starou liptovskou povesťou o drakovi, ktorý obýval Demänovské jaskyne.


Na liptovských kopcoch bude veselo aj po zotmení. Tretí ročník Dračích nocí na Chopku štartuje čoskoro.


Prvé dejstvo poteší rodiny s deťmi v sobotu 16. 7. 2016 a druhé o mesiac neskôr 13. 8. 2016. Atraktívny vývoz lanovkami zo severnej aj južnej strany Chopku je opäť pripravený vo večerných až nočných hodinách a zaujme aj výnimočný sprievodný program. Tento krát v olympijskom duchu.

Aj na Chopku bude olympiáda a to ešte skôr ako v Rio de Janeiro. Že ako je toto možné? Jednoducho, bude to „Drakolympiáda“. Ďalšia zo série podujatí Dračie noci bude v tomto roku zasvätená práve športu a organizátori ju venovali olympiáde. „Rotunda na Chopku po roku opäť ožije tajomnými príbehmi Draka Demiána. Pri tejto príležitosti realizujeme večerný vývoz lanovkami a pre deti je to veľmi atraktívne. Drak Demián bude chrliť oheň aj dym čo môžu zažiť návštevníci len počas Dračích nocí. Deti pri príchode vybavíme brožúrkou a pod vedením „Tatranca“ absolvujú aj pravý vysokohorský tréning. No a keď zvládnu všetky športové aj nešportové úlohy, tak ich čaká zaslúžená medaila," povedala Sylvia Artzová marketingová riaditeľka zo strediska Jasná.

Výnimočný sobotný večer pre rodiny bude v dvoch častiach. Prvý vývoz o 17:30 hod. je vhodný pre deti do šiestich rokov a staršie zvládnu aj vývoz o 19. hod. so skutočne nočnou atmosférou na Chopku. Na úvod deti zahreje olympijská rozcvička či zdravotná prehliadka. Následne je potrebné, ako na pravej olympiáde, preniesť „drakolympijský“ oheň. Niekedy sa stane, že aj športovci postrácajú veci a je treba im pomôcť nájsť zatúlané predmety v piesku doskočiska. Chýbať nebude dračia športová aréna ani zóna rekordov, kde si deti zatrénujú na stupňoch víťazov ako hrdo niesť vavrínový veniec. Klaun Adyno predvedie svoje zábavné predstavenie Klaunská Olympiáda zatiaľ čo si šikovné rúčky vlastnoručne vytvoria olympijskú zástavu.

Dobrodružný výlet na vrchol Chopka začína zo severnej strany na Bielej púti, kde deti čaká aj nový Maxiland Summer Park a z južnej strany sa štartuje spred hotela Srdiečko. „Záujem dovolenkárov o výlety na hory a turistiku počas leta rastie. Treba však neustále inovovať ponuku a tvoriť zaujímavé programy, čo platí najmä ak ide o úprimného detského klienta. Nočné výlety lanovkami môžu prázdninujúci zažiť len na Liptove. Kto sa nedostane na prvý nočný výlet na Chopok nemusí zúfať. Drak Demián majestátne chráni Rotundu a malí aj veľkí ho nájdu na tunajšej terase počas celého roka,“povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Nasledujúce Dračie noci čakajú na rodiny s deťmi 13. 8. 2016, pod názvom Dračí pátrači. Drak Demián váži 1,5 tony a meria až 3 metre. Impozantná kovová socha má tri hlavy. Celkovo sa na drakovi Demiánovi odpracovalo cca 1350 hodín. Osobitosť drakovi dodáva 800 ks ručne kovaných šupín. Viac informácií o drakovi aj Dračích nociach na www.jasna.sk .

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Dračí program pre deti na Liptove
Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil bájny drak Demián. Už štvrté leto sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na hrad a ožíva tu príbeh priateľského draka na podujatí Dračie noci. Už najbližšiu sobotu 15. júla 2017 to bude program Demián a zbojníci a 12. augusta Demián a mágia.
viac
07.08.2018
Na Chopok aj za tmy
Na Chopok sa počas leta bežne lanovkou verejnosť vo večerných hodinách nedostane. Jedinečná príležitosť prichádza už nasledujúcu sobotu 11. augusta 2018 vďaka podujatiu pre rodiny s deťmi Dračie noci.
viac
21.12.2018
Bubny za sprievodu snežných psov pod Chopkom
Prvé snehové vločky dávno padli, lanovky i ratraky sú v plnom nasadení a pod Chopkom sa chystá netradičná oslava najmladšej a najstaršej lanovky.
viac
15.08.2019
Malí horolezci pod rúškom noci vylezú na Chopok
Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil priateľský drak Demián. Už šieste prázdniny v rade sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na dračí hrad. Podujatie Dračie noci bude už najbližšiu sobotu 17. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %