Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.04.2019 07:05

Malacky majú šancu získať modernú športovú arénu


Vizualizácia: B. Škopek


Zimný štadión alebo tréningová hala? V areáli školy na Záhoráckej alebo na Štúrovej? Dlhá a miestami aj emotívna diskusia športovej verejnosti, čo a kde vlastne postaviť, sa nateraz končí.


Malacky majú šancu na novú športovú arénu s multifunkčnou halou aj zimným štadiónom. Podľa plánov by mala vyrásť v areáli Píly. Návrh bude predložený mestskému zastupiteľstvu.

Primátor Juraj Říha nedávno podpísal memorandum ku kúpe pozemku s rozlohou 7-tisíc štvorcových metrov od súkromného vlastníka. „Podarilo sa nám znížiť pôvodnú predstavu majiteľa o sume, výsledná vyrokovaná cena je 680-tisíc eur. K tomu získame za jedno euro ešte ďalších tisíc štvorcových metrov na infraštruktúru a opciu na prípadné dokúpenie ďalšej časti pozemku,“ informoval primátor.

V prospech umiestnenia športovej arény na Píle hovorí viacero dôvodov: neďaleko vzniká mestské záchytné parkovisko, blízko je aj železničná či autobusová stanica a pripojenie na diaľnicu. „Ide o jeden z najväčších investičných projektov v novodobej histórii mesta, ktorým Malacky dokazujú svoje líderstvo v regióne,“ hovorí J. Říha a naznačuje ďalší postup: „Svoju časť úlohy som nateraz splnil. Ďalším krokom bude návrh pre poslancov na založenie novej mestskej spoločnosti, ktorá by koordinovala nielen výstavbu, ale by na seba prevzala aj podporu športovej činnosti.“ 

Vlastná výstavba sa predpokladá na dva roky, avšak dovtedy ešte treba urobiť množstvo práce vrátane projektovej dokumentácie, inžinieringu či verejného obstarávania.

Projektant navrhuje rezervu v obvodovom plášti budovy, aby sa v prípade potreby mohlo dobudovať riadne hľadisko. Keďže sa mesto bude uchádzať o finančnú pomoc zo štátu, rozmery športovísk budú certifikované a potvrdené Slovenským olympijským výborom.

 

 

Autor: Ľubica PILZOVÁ


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2020
Malacky dostanú jeden a pol milióna eur na športovú arénu
Do Malaciek smeruje vysoká štátna dotácia. Vláda Slovenskej republiky odsúhlasila poskytnutie sumy 1 500 000 eur na výstavbu športovej arény.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
28.03.2022
Mesto má kompletnú realizačnú dokumentáciu k výstavbe športovej arény
Príprava výstavby športovej arény v Malackách môže vstúpiť do fázy vyhlásenia verejného obstarávania na zhotoviteľa. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Malaciek Juraj Říha, potvrdzujúc skompletizovanie realizačnej dokumentácie.
viac
05.10.2022
Začalo sa s výstavbou športovej arény, hotová má byť o dva roky
Výstavba športovej arény v Malackách sa oficiálne začala. V lokalite Píla, kde má multifiunkčná aréna vyrásť, v stredu poklepali symbolický základný kameň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %