Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.07.2019 10:30

Malá letná olympiáda klientov zariadení sociálnych služieb


Snímka (nsk)


Záštitu nad podujatím, na ktorom sa zúčastnilo viac ako sto klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK, prevzal nitriansky župan Milan Belica.


Zapálením olympijského ohňa a slávnostnou prísahou všetkých športovcov ako aj rozhodcov sa v Športovej hale v Leviciach koncom júna uskutočnil XIV. ročník Malej letnej olympiády klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja (MLOK 2019).

Zúčastnilo sa na nej 111 obyvateľov zo zariadení Ipeľ - ZSS Leľa, Platan - ZSS Lontov, Perla - ZSS Želiezovce, Domum - ZSS Krškany, Benefit - ZSS Ľudovítová, Kreatív - ZSS Klasov, Baracha - ZSS Bardoňovo, Dunaj - ZSS Kováčov, Lipka - ZSS Lipová, Kamilka - ZSS Maňa, V kaštieli - ZSS Horné Obdokovce, Harmonia - ZSS Horné Štitáre, Clementia - ZSS Kovarce, Harlekýn - ZSS Topoľčany a Svetlo - ZSS Olichov.

Súťažilo sa v štyroch disciplínach:

Skok z miesta do diaľky znožmo – víťazom v mužskej kategórii sa stal Štefan Kopča s výkonom 2,48 m pred Rastislavom Vargom s výkonom 2,33 m a Jozefom Marcaníkom s výkonom 2,25 m. V kategórii žien sa víťazkou stala Ľubica Kormanová s výkonom 1,65 m, pred Žanetou Šarkóziovou s výkonom 1,45 m a Gabrielou Danielovou s výkonom 1,23 m.

Hod na cieľ kriketovou loptičkou – v kategórii mužov sa víťazom stal Marek Kováč pred Pavlom Pecíkom a Rastislavom Vargom. V kategórii žien zvíťazila Nina Kubičková pred Helenou Hippovou a Soňou Martiškovou.

Hod loptou do basketbalového koša – víťazom kategórie mužov sa stal Miroslav Jankovič pred Henrichom Csonkom a Gabrielom Molnárom. V kategórii žien sa víťazkou stala Anna Langerová pred Žanetou Šarkóziovou a Pavlínou Chovancovou.

Štafetové prekážkové behy družstva vyhralo družstvo klientov zo ZSS Clementia v Kovarciach pred klientmi ZSS Svetlo v Olichove I, družstvom Lipky v Lipovej a družstvom zo ZSS Svetlo v Olichov II.

Napokon - víťazmi boli všetci, veď išlo o súťažiacich postihnutých ťažkým mentálnym, telesným či psychickým hendikepom. Všetci súťažiaci boli odmenení hodnotnými vecnými darčekmi. O milý darček sa postaral aj Igor Éder, podpredseda NSK, ktorý pre všetkých súťažiacich priniesol veľkú tortu.

Vďaka patrí predovšetkým zamestnancom zariadení sociálnych služieb, ktorí súťažiacich na olympiádu pripravili ako aj organizátorovi podujatia, ktorým bol odbor sociálnych vecí Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja v spolupráci s ZSS Domum v Krškanoch a ZSS Perla v Želiezovciach.

Autor: (NSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2018
Belica: Cestná infraštruktúra na sever je financovaná nadštandardným spôsobom
Úsek rýchlostnej cesty R1A po most „malé Apollo“ pri Lehote zostane aj naďalej spoplatnený. Rozhodlo o tom Ministerstvo dopravy a výstavby SR, ktoré nevyhovelo žiadosti Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) o predĺženie nespoplatneného úseku rýchlostnej cesty o 2,2 kilometra.
viac
27.08.2018
Na slávnostnom zhromaždení si Nitrania pripomenuli výročie SNP
Slávnostným zhromaždením a kladením vencov k Pamätníku víťazstva si v Nitre v pondelok pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania.
viac
09.01.2021
Bratislavská župa distribuuje ochranné pomôcky pre zariadenia sociálnych služieb
Stovky ochranných štítov, okuliarov, dezinfekcie, tisícky oblekov, respirátorov, či jednorazových masiek. To všetko sú osobné ochranné pracovné pomôcky určené najmä pre zariadenia sociálnych služieb.
viac
17.04.2023
NSK chystá koncepciu sociálnych služieb, na názor sa pýta aj verejnosti
Obyvatelia Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) môžu ovplyvniť budúci systém sociálnej starostlivosti v regióne. NSK pre nich pripravil dotazník, v ktorom môžu vyjadriť svoje názory a potreby v oblasti sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %