Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.01.2019 05:05

Maďarský Salgótarján a lyžiarske strediská v BBSK prepojí víkendový skibus


Ilustračná snímka, zdroj: gomorilap.sk


Štyri regióny Novohrad, Podpoľanie, Horehronie a maďarský Salgótarján prepojí s lyžiarskymi strediskami v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) už počas tohtoročnej zimnej sezóny skibus 4x4. TASR o tom v utorok informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.


Pilotný projekt štartuje vďaka spolupráci BBSK s maďarskou Novohradskou župou 19. januára spoločnou jazdou predsedu BBSK Jána Luntera so županom Novohradskej župy Skuczim Nándorom. Trasa skibusu vedie z maďarského Salgótarjánu cez Ski centrum Košútka v srdci Podpoľania až po horehronské lyžiarske strediská, Ski centrá Mýto, Tále a Jasná Nízke Tatry.       

"Skibus 4x4 bude premávať v sobotu aj v nedeľu ráno z maďarského Salgótarjánu cez sedem zastávok v kraji. Okrem krás stredného Slovenska, ktoré si cestujúci vychutnajú z pohodlia skibusu, užijú si najmä lyžovačku na upravených zjazdovkách, večerné lyžovanie, bežkárske trate, snowparky, freeridové zóny, relax," priblížil tím OOCR Región Horehronie.       

Jazdu skibusom si treba objednať na e-mailovej adrese skibus@blaguss.sk.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2019
Sezónny skibus bude opäť dovážať lyžiarov z juhu do centier v Kokave a v Látkach
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mestá Fiľakovo a Lučenec a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie spúšťajú od soboty 5. januára 2019 prevádzku sezónneho skibusu pre lyžiarov a turistov do stredísk Látky – Prašivá a Kokava - Línia.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
05.03.2019
Jarné prázdniny v plnom prúde
Jarné prázdniny sú v plnom prúde. Tretí týždeň prázdnin otvoril svoje brány a žiaci spolu s rodičmi na strednom Slovensku si môžu užiť pár dni voľna. Horehronie aj počas posledného týždňa jarných prázdnin ponúka veľké množstvo zábavy nielen na lyžiarskych svahoch ale aj mimo nich.
viac
07.02.2020
Skibusy na Horehroní jazdia v plnom prúde
Horehronie žije zimnou sezónou čo láka lyžiarov na upravené svahy a bežkárske trate. Avšak zimné cesty občas môžu nepríjemne prekvapiť. Na Horehroní to vedia a preto v regióne jazdia počas celej zimy dva skibusy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %