Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.06.2019 10:35

M. Hlivák: ÚVO chce ísť pri nákupe elektromobilov príkladom, urobí metodiku


Ilustračná snímka (tasr)


Predstavitelia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) v pondelok v Bratislave predstavili modelové verejné obstarávanie elektromobilu pre potreby svojho úradu. ÚVO tak chce byť príkladom aj pre ostatné štátne inštitúcie.


"Touto súťažou chceme prakticky ukázať, ako sa má obstarávať elektromobil s vplyvom na životné prostredie. Chceme nielen poukazovať na to, ak je porušený zákon. Chceme hlavne dávať príklady dobrej praxe. Tu je jeden konkrétny príklad," povedal na brífingu na margo obstarávania elektromobilu pre ÚVO predseda úradu Miroslav Hlivák, za účasti riaditeľa Inštitútu verejného obstarávania Jaroslava Lexu.       

Z verejného obstarávania bude podľa Hlivákových slov urobená kompletná metodika obstarávania elektromobilu. "Chceme v nej urobiť 'krokovník' od A po Z. A ten, kto zopakuje takúto súťaž, tak bude vedieť, že je v súlade so zákonom. A my chceme ísť príkladom," podčiarkol Hlivák.       

Podľa Lexu z modelového nákupu elektromobilu pre ÚVO vznikne niekoľko možností riešenia pre obce a mestá na Slovensku. "Bude sa to prispôsobovať konkrétnym regionálnym požiadavkám, najmä teplotným a geografickým," dodal Lexa.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2018
ÚVO ponúklo pomoc starostom pri obstarávaní odstránenia škôd po povodniach
Úrad verejného obstarávania (ÚVO) ponúka právnu pomoc starostom a primátorom obcí, ktoré minulý týždeň zasiahli povodne. Tí budú zodpovední za odstraňovanie škôd a obnovenie funkčnosti obecného alebo mestského majetku.
viac
17.08.2019
SZĽH postaví v 20 obciach multifunkčné športové haly slúžiace i pre zimné športy
SZĽH hľadá zhotoviteľa multifunkčných športových plôch využiteľných pre zimné športy. Vo vyhlásenej verejnej súťaži, o ktorej vo štvrtok vo svojom vestníku informuje Úrad pre verejné obstarávanie, ide o zabezpečenie 20 športovísk (2 - 3 pre každý kraj), vrátane technického zázemia.
viac
22.11.2019
ÚVO ponúka starostom zaplavených obcí metodické usmernenie, obrátil sa na ZMOS
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák sa obrátil na predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera s ponukou pomoci pre zaplavené obce.
viac
29.03.2021
ÚVO ponúka učiteľom ZŠ on-line školenia o verejných nákupoch
Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) ponúka všetkým učiteľom základných škôl (ZŠ) on-line školenia o verejných nákupoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %