Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.10.2016 12:31

Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur


Ilustračná snímka: (int.).


Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.


Úsek lanovky na novej trase Krupová – Kosodrevina posilní dopravu pre návštevníkov parkujúcich v nižšie položenej a ľahšie dostupnej lokalite Krupová. Lyžiari sa tak na vrchol Chopku vyvezú dvoma za sebou nadväzujúcimi 15-miestnymi lanovkami. Nová 1,2 kilometra dlhá lanovka vyvezie za hodinu 2800 osôb. Do prevádzky ju zaradia v polovici decembra.      

Stredisko v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov zväčší rozsah regionálnej siete skibusov. V prípade požiadaviek vyplývajúcich z dopravnej situácie zabezpečí aj kyvadlovú dopravu. Nový koncept statickej a dynamickej dopravy prinesie aktívnu koordináciu automobilovej dopravy s prepojením na centrálny dispečing.      

V novej zimnej sezóne pristupuje Jasná k vyčleneniu koridorov pre skialpinistov. Dôvodom je skialpinistami časté neakceptovanie základných bezpečnostných pravidiel, čo komplikuje pohyb bežných lyžiarov po zjazdovkách. Bezpečnostná hliadka, ktorá už niekoľko sezón dohliada na bezpečnosť na zjazdovkách, posilňuje svoj tím na 15 členov.      

Oficiálny začiatok zimnej sezóny v Jasnej je naplánovaný na 3. decembra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
26.10.2016
Vysokohorské chodníky vo Vysokých Tatrách čoskoro uzavrú
Nadchádzajúci predĺžený víkend sa bude vo Vysokých Tatrách niesť v znamení oficiálneho uzavretia turistických chodníkov, čo znamená obmedzenie pohybu vo vysokohorskom teréne s ohľadom na ochranu prírody, ako aj zdravie a bezpečnosť návštevníkov. Oficiálne sa začína v utorok 1. novembra.
viac
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
08.12.2023
Tradično-netradičné otvorenie zimnej sezóny v stredisku Jasná na Chopku
Druhého decembra bola oficiálne zahájená zimná sezóna v regiónoch Horehronie a Liptov, ktorá sa niesla v duchu tradícií, prostredníctvom najvyššie položenej módnej prehliadky tradičných ľudových odevov z oboch regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %