Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.12.2016 11:52

Lyžiarov odvezie do Bachledovej doliny nová autobusová linka


Ilustračná snímka: (tatrami.sk).


Lyžiari cestujúci do Bachledovej doliny v Ždiari v okrese Poprad môžu využívať novú dopravu. Z Kežmarku, Veľkej Lomnice, Starej Lesnej a Tatranskej Kotliny majú k dispozícii skibus.


Funguje ako pravidelná autobusová linka s odchodom o 7:45 h z Kežmarku, spätná jazda je o 14:45 h z Bachledovej doliny.      

"Autobus má 45 miest na sedenie a podľa stanoveného rozvrhu bude premávať každý deň až do 11. marca 2017," informovala marketingová špecialistka z lyžiarskeho strediska Bachledka Ski&Sun Martina Múdra.      

Lyžovanie by sa tak podľa jej slov mohlo stať dostupnejším športom pre tých, ktorí nevlastnia auto či vodičský preukaz, ale aj pre študentov, dôchodcov či rodiny. "Dúfame, že sa nám i takto podarí zvýšiť záujem ľudí o zimné športy a vytiahneme ich do prírody na zasnežené svahy hôr," dodala.      

Pre klientov lyžiarskeho strediska bude doprava vrátane prepravy lyží a snoubordov bezplatná. Linku bude financovať stredisko s príspevkom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tatry - Spiš - Pieniny.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2018
V Bachledovej doline sa rozlúčili so starou lanovkou, nahradí ju nová
V lyžiarskom stredisku v Bachledovej doline sa po viac ako 30 rokoch služby rozlúčili s trojsedačkovou lanovkou a ukončili tak zimnú lyžiarsku sezónu. Od pondelka sa začne s demontážou starej lanovej dráhy a postupne sa bude stavať nová desaťmiestna kabínková lanovka.
viac
30.09.2018
Chodník korunami stromov navštívilo počas prvého roku vyše 350.000 ľudí
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline otvorili pred rokom a za ten čas sa stal jednou z najväčších atrakcií v regióne.
viac
05.02.2020
J. Viskupič: Letisko Piešťany získalo ďalšiu atraktívnu destináciu – Tel Aviv
Letisko Piešťany získalo pre nasledujúcu letnú sezónu ďalšiu atraktívnu destináciu a bude spojené pravidelnou linkou s izraelským mestom Tel Aviv. Po minuloročnej úspešnej, historicky prvej charterovej sezóne, dostane cestovný ruch v trnavskej župe nový impulz.
viac
28.04.2022
Trstenú a poľský Chocholów spojí nová autobusová linka
Nová pravidelná medzinárodná autobusová linka na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów začne premávať od 1. mája. Jazdiť bude každý pracovný deň, aj počas víkendov a sviatkov. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %