Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.01.2019 07:10

Lyžiarov a turistov na Šachtičky odvezie aj v tomto roku skibus


Ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Víkendový skibus z Banskej Bystrice do centra Šachtičky bude pre lyžiarov či turistov premávať aj v tomto roku. Prvá jazda je plánovaná 19. januára až do 24. februára. TASR o tom informoval banskobystrický mestský poslanec Martin Turčan, ktorý stál vlani pri zrode tejto myšlienky.


Každá jazda bude spoplatnená symbolickým jedným eurom.  "Sme Európske mesto športu a máme jedinečné športové stredisko blízko nášho mesta. Už minulý rok sme testovali niekoľko víkendov skibus a malo to výbornú odozvu u obyvateľov. Tento rok začne premávať v spolupráci mesta Banská Bystrica, SAD Zvolen a oblastnej organizácie cestovného ruchu. Je to veľká pomoc pre tých, čo si netrúfajú odšoférovať auto do strediska a chcú lyžovať, bežkovať alebo si len zájsť na krátku turistiku či stráviť voľné chvíle s rodinou v krásnej prírode v okolí mesta," konštatoval Turčan.       

Prvý víkendový skibus bude vyrážať o 8.30 h zo zastávky MHD na Námestí Slobody a zastaví sa aj na dolnej zastávke na Rudohorskej ulici, na sídlisku Sásová-Rudlová.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
V Bratislave sa počet turistov zvýšil o viac ako 25 percent
Bratislava sa stáva čoraz atraktívnejšou destináciou pre zahraničných turistov, o čom svedčí aj ich neustály enormný nárast.
viac
12.07.2016
Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse
Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.
viac
16.12.2016
Počas vianočných sviatkov zaparkujete v Poprade zadarmo
Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov. Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.
viac
12.02.2018
Lyžiari sa na Šachtičky dostanú bezplatne, začal premávať Ski bus
Všetci nadšenci zimných športov sa už od posledného víkendu (10.-11. 2.) môžu odviezť do lyžiarskeho strediska Šachtičky bezplatne. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu a SAD Zvolen totiž spúšťa testovaciu prevádzku Ski busu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %