Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.02.2018 12:27

Lyžiari sa na Šachtičky dostanú bezplatne, začal premávať Ski bus


Ilustračný plagát.


Všetci nadšenci zimných športov sa už od posledného víkendu (10.-11. 2.) môžu odviezť do lyžiarskeho strediska Šachtičky bezplatne. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu a SAD Zvolen totiž spúšťa testovaciu prevádzku Ski busu.


Premávať bude každú sobotu a nedeľu až do konca februára. Lyžiarov, bežkárov či turistov odvezie priamo pod zjazdovku. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.       

"Šachtičky sú dostupné pre všetkých nielen svojou polohou, ale aj ponukou rôznych športových aktivít. Verím, že túto službu využijú malí i veľkí lyžiari, milovníci bežkovania a rodiny s deťmi, ktoré sa chcú po nedeľnom obede prejsť a v horskom prostredí načerpať energiu," konštatoval primátor Ján Nosko. Nevylúčil, že v prípade veľkého záujmu bude prevádzka Ski busu pokračovať aj v ďalšom období. Premávať bude z Námestia slobody a z dolnej zastávky na Rudohorskej ulici.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
Lyžiarov a turistov na Šachtičky odvezie aj v tomto roku skibus
Víkendový skibus z Banskej Bystrice do centra Šachtičky bude pre lyžiarov či turistov premávať aj v tomto roku. Prvá jazda je plánovaná 19. januára až do 24. februára. TASR o tom informoval banskobystrický mestský poslanec Martin Turčan, ktorý stál vlani pri zrode tejto myšlienky.
viac
15.01.2019
Maďarský Salgótarján a lyžiarske strediská v BBSK prepojí víkendový skibus
Štyri regióny Novohrad, Podpoľanie, Horehronie a maďarský Salgótarján prepojí s lyžiarskymi strediskami v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) už počas tohtoročnej zimnej sezóny skibus 4x4. TASR o tom v utorok informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
02.01.2024
Od januára začnú na Šachtičky a Donovaly premávať skibusy
Aj počas terajšej zimnej sezóny môžu lyžiari nechať autá doma, vyhnúť sa tak preplneným parkoviskám a do lyžiarskych stredísk Donovaly a Šachtičky sa z Banskej Bystrice odviezť skibusom. Informovala o tom na sociálnej sieti Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %