Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.02.2018 12:42

Ľudia bojujú petíciou proti načierno ubytovaným zahraničným robotníkom


Ilustračná koláž


Obyvatelia Vrábeľ bojujú petíciou proti nelegálnemu ubytovávaniu zahraničných pracovníkov v meste. Doteraz ju podpísalo niekoľko stoviek ľudí, na zasadnutí zastupiteľstva sa ňou budú 27. februára zaoberať aj mestskí poslanci.


Cieľom petície podľa jej signatárov nie je zabrániť zahraničným robotníkom pracovať či bývať vo Vrábľoch, sú však proti ich nelegálnemu ubytovávaniu. „Podpísaní občania mesta Vráble žiadame primátora mesta a mestské zastupiteľstvo, aby v rámci kompetencií podnikli všetky kroky k tomu, aby cudzinci, ktorí sa prechodne zdržiavajú na území mesta za účelom práce, boli ubytovaní legálne, v zariadeniach na to určených," uvádza sa v petícii.       

Zároveň sa v nej konštatuje, že obyvatelia mesta podporujú vznik ubytovne na Štúrovej ulici, kde bude možné zabezpečiť poriadok čistotu a bezpečnosť. „Sme si vedomí, že podniky v priemyselnom parku súrne potrebujú pracovnú silu a pokiaľ nechceme, aby tieto podniky od nás odišli, tak potrebujú pracovníkov, ktorí nie sú z Vrábeľ alebo zo Slovenska. Nesúhlasíme, aby zahraniční pracovníci boli načierno ubytovávaní po bytoch na sídliskách a rodinných domoch," píše sa v petícii.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
22.03.2018
Poslanci riešia dve petície, jedna je za vznik ubytovne, druhá proti nej
Mesto Vráble rieši problém súvisiaci s ubytovaním cudzincov, ktorí sa prechodne zdržiavajú na území mesta. Na mestský úrad (MsÚ) bola doručená petícia podporujúca vznik ubytovacieho zariadenia v priestoroch bývalej Opravovne poľnohospodárskych strojov (OPS) na Štúrovej ulici.
viac
02.07.2018
Kúpeľné mestá a obce žiadajú jednoznačné stanovisko k dani za ubytovanie
Problematika plnenia daňových povinností spoločností prevádzkujúcich kúpele voči samosprávam (najmä platenie dane za ubytovanie) bola hlavnou témou stretnutia predstaviteľov kúpeľných miest a obcí v Trenčianskych Tepliciach.
viac
27.11.2023
Mesto Vráble podporí dotáciami športovcov
Vráble podporia dotáciami organizovanie športových podujatí, športové projekty i tréningové akadémie. Ako informovala radnica, o podporu z mestského rozpočtu môžu požiadať právnické osoby, ktoré organizujú športové podujatia, prinášajú inovatívne riešenia, projekty a novinky v oblasti športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %