Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.04.2018 10:55

Lučenec chce odkúpiť budovu mestského úradu, s vlastníkom bude jednať o cene


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Budovu mestského úradu (MsÚ) na Novohradskej ulici s priľahlými pozemkami, ktorú si v súčasnosti Lučenec prenajíma od Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, má samospráva záujem odkúpiť. S vlastníkom však bude ešte jednať o konečnej kúpnej cene.


 Rozhodli o tom lučeneckí mestskí poslanci na svojom aprílovom zasadnutí v reakcii na ponuku UK, ktorá mestu ponúkla budovu za 1,3 milióna eur, ktorá bola stanovená znaleckým posudkom.       

Samospráva v súčasnosti v zmysle nájomnej zmluvy platí vlastníkovi ročný nájom vo výške viac ako 52.000 eur. Podľa primátorky Alexandry Pivkovej im zmluva zabezpečuje, že mesto môže objekt ešte päť rokov využívať. „Určite tú budovu chceme, ale nie za 1,3 milióna eur. Vlastníkovi dáme listom na vedomie, že o ňu máme záujem, ale v ďalších kolách budeme chcieť rokovať o cene,“ uviedla.       

Podľa poslanca Dušana Ilčíka je potrebné v tejto veci zvážiť všetky možnosti. „Ja chápem aj to, že do budovy treba veľa investovať, že je v hroznom stave. Je však v centre mesta, má vynikajúcu polohu a jej dispozičné riešenie je ideálne,“ podotkol poslanec. Poznamenal tiež, že v tomto objekte MsÚ sídli už 19 rokov a ľudia si na to zvykli.       

Ďalšou alternatívou je umiestnenie MsÚ do budovy Okresného úradu (OÚ) na Námestí republiky, ktorú vlastní mesto. Postavená však bola v roku 1971 a vyžaduje si zásadnú rekonštrukciu. Celkové náklady obnovy vyčíslila samospráva v roku 2015 na zhruba 6,5 milióna eur.      

„Ja by som bola za to, ako dobrý hospodár, zveľaďovať vlastný majetok. Náš majetok je budova OÚ, kde sme prijali koncept spoločnej úradovne so štátom,“ uviedla pre TASR primátorka s tým, že pokiaľ ale sú v meste budovy na predaj, ktoré sú výhodné a môžu poslúžiť pre účely samosprávy, sú vždy ochotní jednať. „Lebo nemáme záujem, aby niečo zostalo prázdne, prípadne sa užívalo na také účely, na aké sa nemá, keďže je to v centre,“ zakončila.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
20.09.2021
Michalovce v obnovenej budove Zlatý býk otvoria galériu a infocentrum
Budova národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Zlatý býk v Michalovciach prešla komplexnou rekonštrukciou a premenila sa na novú mestskú galériu a turistické informačné centrum. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok 24. septembra, informovala radnica mesta.
viac
27.07.2023
Výstavba plavárne bude drahšia, predĺži sa o približne dva mesiace
Výstavba krytej plavárne v Lučenci bude pravdepodobne drahšia a predĺži sa o približne dva mesiace. Dôvodom sú práce navyše, ktoré treba podľa zhotoviteľa vykonať.
viac
29.12.2023
Pri budove Mestského úradu v Prešove pribudla digitálna úradná tabuľa
Vedľa vchodu do budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 24 môžu Prešovčania aj návštevníci nášho mesta nájsť vonkajšiu digitálnu úradnú tabuľu s uhlopriečkou 55“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %