Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.06.2016 02:10

Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty


Ilustračná snímka: (int.).


Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.


"Hotelieri nám avizujú zhruba rovnaký dopyt po obidvoch prázdninových mesiacoch. V minulosti býval vyšší záujem o pobyty v auguste. Zdá sa však, že dovolenkári skutočne hľadajú bezpečnejšie destinácie a ozajstné more už pre nich nemusí byť rozhodujúci faktor výberu ich dovolenky," skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková.      

Predaj letných pobytov sa začal podľa nej približne v apríli. "Pri termínoch začiatkom júla už teraz dopredávame posledné kapacity," potvrdil Tomáš Kubica, riaditeľ Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline. V hoteloch patriacich pod akciovú spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) zaznamenali oproti vlaňajšku približne 20-% nárast. "V našich nízkotatranských hoteloch evidujeme viac rezervácií. V minulosti sme mali rezervácie až na poslednú chvíľu, teraz sme vnímali zvýšenú dynamiku rezervácií na letnú sezónu už v máji," doplnila riaditeľka hotelového segmentu TMR Katarína Lukáčová.      

"Na malom území liptovského regiónu nájdu návštevníci všetko. Výborné podmienky na turistiku a cyklistiku, akvaparky, ale aj prírodné termálne pramene. Máme zároveň silnú históriu a v našich mestách to bude počas leta tiež žiť. Očakávame, že optimistické čísla v rezervačných systémoch ubytovateľov sa čoskoro pretavia do vyššej obsadenosti regiónu," dodal predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Tatranci chcú návštevníkov z Izraela prilákať na peknú prírodu
Tatranci veria, že počas letnej turistickej sezóny príde do Vysokých Tatier množstvo zahraničných turistov, očakávajú najmä nárast návštevníkov z Izraela. Dôvodom má byť aj charterové letecké spojenie medzi Popradom a izraelským Tel Avivom.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %