Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.07.2016 08:30

Liptáci sa pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci


Snímka zdroj: (rl).


Najväčší liptovský festival zábavy, dobrého jedla a zážitkov štartuje pod názvom Liptov Fest už najbližšiu sobotu 23. 7. 2016 v Liptovskom Mikuláši.


Od rána bude program baviť rodiny s deťmi, adrenalínových nadšencov, milovníkov dobrého jedla, super hudby a deň uzavrie nočné premietanie filmu priamo pod holým nebom. Liptáci sa zároveň pokúsia na akcii prekonať rekord v klobúkovom tanci.

Liptov ako jeden z mála regiónov ponúka na malom území obrovské množstvo atrakcií a možností pre aktívny, pasívny oddych aj zábavu - hory, turistiku, cyklo, vodné plochy, akvaparky, podzemné krásy, ale aj skvelé jedlo, adrenalín, kultúru a tradície. Podujatie Liptov Fest v areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši sústredí na jedno miesto atrakcie a zábavu Liptova z rôznych oblastí a pre všetky vekové kategórie.

„Liptov Fest je podujatie o regióne, s Liptákmi, ale nielen pre Liptákov. Je tu pre všetkých, ktorým tento región učaroval a tiež pre tých, ktorých srdce si chceme ešte len získať. Našou snahou je preto dostať na jedno miesto všetko čím je Liptov typický. Zábavu, dobré jedlo aj zážitky. Najviac sa tešíme na pokus o prekonanie rekordu v klobúkovom tanci. Za nás organizátorov sa zapojí do rekordu sedemdesiatka ľudových tanečníkov a vylepšiť ho môže každý kto má chuť na rekordy,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Liptov Fest moderuje obľúbená Didiana. Dopoludňajší program je vhodný najmä pre rodiny s deťmi. Deti zabaví divadlo, filmová cestička, ale aj štvorkolky, bikeová dráha s prekážkami, špeciálny typ nepermanentného tetovania – airbrushing a najmä bazén plný peny a kúzelník. Organizátori pre deti a rodičov zabezpečili aj detskú zónu, ktorá bude nezávislá od počasia. Všetci sa môžu tešiť na pravých liptovských zbojníkov, ktorí si so sebou donesú zbojnícky ateliér, povozia návštevníkov na špeciálnom plavidle a treba si dávať pozor na dukáty, lebo aj na Liptov Feste budú zbíjať. Liptovskomikulášska kontaktná ZOO predstaví svoje najnovšie zvieracie prírastky. Každý kto má chuť spoznať originálnu liptovskú kosačku, bude mať jedinečnú možnosť uvidieť ovečky valašky v akcii – tradičné plemeno oviec, ktoré zvláda aj najťažšie terény na vysokohorských pasienkoch a ktoré aj vďaka nadšencom z Liptova ešte stále nevymizlo. Koho lákajú remeslá si môže skúsiť tkanie, ale aj tradičné paličkovacie metódy. Milovníkov adrenalínu nenechá chladným možnosť zalietať si vo vrtuľníku, suchý tréning surfingu na balans trenažéri, rafting na tunajšej vode či wakeboarding a futbal zorbing.

Na Liptove nemôže chýbať kapela Ploštín Punk, ktorá zahrá o 15. hod. a následne je pripravená škola tanca spolu s pokusom o rekord v klobúkovom tanci, do ktorého sa môže zapojiť každý. Organizátori budú mať klobúky, ale je lepšie si ten svoj na akciu zobrať. „Láska k Liptovu ide aj cez žalúdok. Preto sme prichystali gastro show aj školu varenia s úspešným mikulášskym kuchárom Ivanom Rusinom, čapovať sa bude originálne liptovské pivo, miešať nápoje budeme z bylinného nápoja, ktorý má rovnaké meno ako riečka, ktoré preteká demänovskými jaskyňami a návštevníkov zaujme aj originálna káva zo slimáka," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Počas dňa zahrá aj svetová párty kapela Replay Band a zaspieva mikulášsky rodák Martin Harich, známy najmä so súťaže superstar. Program druhého ročníka festivalu uzavrie premietanie českého filmu Vojtěch v letnom kine pod hviezdami. Kyvadlová doprava na podujatie je zabezpečená bezplatne zo všetkých centrál turizmu na Liptove.

Viac informácií na: http://www.visitliptov.sk/podujatie/liptovfest-2016/

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
06.07.2016
Do Ružomberka láka turistov 16 pútačov
Ružomberská mestská samospráva spustila na začiatku letných prázdnin špecifickú reklamnú kampaň. Šestnásť pútačov, rozmiestnených po rôznych kútoch Liptova, má prilákať návštevníkov počas letnej sezóny. Iniciatíva radnice ukazuje hlavné ťaháky cestovného ruchu v meste.
viac
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
18.07.2017
Liptovfest s rekordom v lyžičkovom tanci
LIPTOVFEST – festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov je tu už o niekoľko dní (21. - 22. 7. 2017) na novom mieste, v Tatrapolise pri Tatralandii. Liptáci sa na ňom pokúsia vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %