Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.02.2017 03:13

Levičania sa môžu vyjadriť k zámeru zhodnocovania tekutých odpadov


Ilustračná snímka: (int).


Spoločnosť Grizzly Slovakia plánuje v meste Levice vybudovať technologické zariadenie na ekologické zhodnotenie tekutých odpadov.


Pôjde o fyzikálno-chemickú úpravu odpadových emulzií, zaolejovaných zvodnených kalov a tekutých odpadov s maximálnou kapacitou 150 metrov kubických za deň.      

Ako informovala hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Leviciach Adriana Macáková, zámer je v týchto dňoch v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie. "Verejnosť môže k nemu doručiť svoje písomné stanovisko na Okresný úrad v Leviciach, odbor starostlivosti o životné prostredie do 21 dní od zverejnenia zámeru na webe Ministerstva životného prostredia SR, čiže do 2. marca," vyjadrila sa Macáková.      

Podľa jej ďalších slov zámer je k nahliadnutiu na MsÚ a je zverejnený na webe ministerstva životného prostredia enviroportal.sk.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Parlament dal zelenú efektívnejšej ochrane ovzdušia
Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky dnes schválili novelu zákona o ochrane ovzdušia. O aplikačnej novele odpadového zákona budú hlasovať v stredu (18.10.). Informoval o tom hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
29.02.2020
Slovensko je v rámci EÚ jednou z krajín s najhorším ovzduším
V rámci Európskej únie (EÚ) patrí Slovensko medzi štyri krajiny s najhoršou kvalitou ovzdušia. Konštatuje to Európska komisia (EK) v Správe o Slovensku 2020.
viac
27.05.2020
PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu.
viac
27.05.2021
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa budú prerozdeľovať po novom
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa majú prerozdeľovať po novom. Vďaka upravenému mechanizmu sa vytvorí nová skupina obcí, ktoré získajú príspevok z Envirofondu. Ten budú môcť použiť na triedenie bioodpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %