Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.06.2018 09:54

Leto v Bratislave aj tento rok spríjemnia rozprašovače vodnej hmly


Ilustračná snímka


Aj tento rok sa budú môcť Bratislavčania či návštevníci mesta počas horúcich letných dní osviežiť vďaka rozprašovačom vodnej hmly. Hlavné mesto ich postupne inštaluje na frekventované námestia Bratislavy, rovnako ako v minulom roku.


Spustené sú na Hlavnom, na Hviezdoslavovom námestí, na Námestí slobody, pred Starou tržnicou a v Medickej záhrade.

 „Leto sa nám v Bratislave rozbehlo v plnom prúde a Bratislavčania sa už môžu tešiť na obľúbené rozprašovače vodnej hmly, ktoré si denne vyskúšajú aj tisícky zvedavcov. Pre veľkú obľubu sme sa ich preto rozhodli navýšiť a v dohľadnej dobe ich nájdete aj na Hurbanovom námestí, na Námestí M. Benku a na Kamennom námestí,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 Tak, ako aj v po minulé roky, rozprašovače vodnej hmly budú fungovať v čase od 10.00 – 20.00 hod. pri teplote nad 25 stupňov Celzia. Rozprašovače  fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly. Od prvej inštalácie rozprašovačov, ktoré vzbudili u Bratislavčanov a turistov veľký záujem, ich mesto postupne navyšuje a aj takýmto spôsobom sa snaží spríjemniť horúce letné dni v Bratislave.

 Rozprašovače vodnej hmly pre hlavné mesto inštaluje a spravuje mestská organizácia Generálny investor Bratislavy, ktorá zároveň zabezpečuje údržbu a prevádzku celkovo 55 zariadení, z toho 41 fontán, 11 pitných fontánok a 3 studní. Tento rok je spustených 38 mestských fontán a 10 pitných fontánok, ktoré ponúkajú ďalšie príjemné osvieženie a schladenie počas leta.

 Pitné fontánky sa nachádzajú na Námestí SNP, Župnom námestí, Hlavnom námestí, dve na Hviezdoslavovom námestí, na Panskej ulici, Michalskej ulici, Zelenej ulici, Bielej ulici, v letnej čitárni u Červeného raka, na druhom nádvorí Primaciálneho paláca či pitná fontánka Putto s rybou na Bielej ulici.

Autor: (ts-mmb


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
29.11.2016
Na ostrove Sihoť pokračuje výsadba 600 nových stromov topoľa čierneho
Na bratislavskom ostrove Sihoť, území významného, strategického a najstaršieho vodárenského a vodohospodárskeho zdroja, sa dnes začalo s ďalšou etapou výsadby nových stromov.
viac
26.09.2018
Biela noc rozžiari Bratislavu štvrtýkrát, prinesie mená svetového formátu
Interaktívne UFO, svetelný dážď z tisícov priestorových guličiek, maľovanie vodou, pestrofarebné telá vo fasáde budov, videomappingy, hypnotické projekcie – multižánrovosť a rôznorodosť je každoročným cieľom dramaturgie festivalu.
viac
21.06.2019
Medzinárodná konferencia - Ochrana vodných zdrojov 2O19
Voda je jedinečný a nenahraditeľný prírodný zdroj, ktorý vyžaduje našu ochranu aj v súvislosti s náročnými výzvami súvisiacimi s dopadmi zmeny klímy. Táto myšlienka dominovala v prezentáciách a diskusiách počas medzinárodnej konferencie Ochrana vodných zdrojov 2019
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %